Ikke gå i selvforsvar | Ylva Cicilie Kaasin Simarud

DISKUTER: Vanligvis tar pulsfotograf Ylva bilder, men nå mener hun noe. Hun ønsker derfor en diskusjon og ikke at andre går i selvforsvar.

DISKUTER: Vanligvis tar pulsfotograf Ylva bilder, men nå mener hun noe. Hun ønsker derfor en diskusjon og ikke at andre går i selvforsvar. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Vi er i 2019. Det er mange dagsaktuelle debatter. Alt som handler om små spørsmål, til alt som handler om de litt større spørsmålene.

DEL

Puls Jeg er av de personene, som kanskje snakker litt for høyt om mine meninger iblant. Ofte handler det bare om at jeg ønsker en diskusjon. Jeg ønsker at noen skal komme med sin fulle og egne mening, så jeg kan få et nytt perspektiv på samme sak.

Gang på gang merker jeg at folk går i selvforsvar, når jeg velger å snakke høyt om mine meninger. Aldri har jeg vært ute etter å gå på personangrep med mine meninger, men oppfatter at andre kanskje får følelsen av det.

Når du sitter på en mening som ikke er den du møter fra noen andre, si det høyt. Gå imot meg med et relevant argument på det du mener, ikke gå i selvforsvar.

Det er viktig at vi ungdommer blir flinkere til å snakke åpent om mange forskjellige temaer. Med en samtale hvor alle parter snakker relevant, så er det lettere å lære og forstå hverandre. Meningen er at vi sammen kan bli klokere, selv om vi har helt forskjellige meninger om et tema. Stå helst på din egen mening, men ikke beskytt deg selv bak den.

For å være brutalt ærlig, så kommer man ingen vei ved å gå i selvforsvar. Ikke ta alt andre mener personlig, for i det store bilde så er ikke du så stor, akkurat som at jeg ikke er det. Er utrolig få som kommer til å høre på det du sier, om du går i selvforsvar. Med en åpen diskusjon om litt store temaer kan vi komme en vei sammen. Selv om meningene våre er helt forskjellige, kan vi sammen flette det til et stort og viktig budskap.

Vi ungdommer må diskutere mer sammen, vi er de som i neste generasjon skal styre hele Norge. Hvem som gjorde hva i helgen, er ikke det vi burde legge vekt på. Vi må sammen snakke høyt om politikk, kroppspress, hva vi ønsker å endre, og hva vi syntes er bra. Alt dette uten at noe tar noe personlig. Uenighet er ikke farlig, det er bra.

Akkurat som jeg snakker høyt, ønsker jeg at andre skal snakke høyt. Vi er i 2019. Diskuter med meg, ikke gå i selvforsvar!

LES OGSÅ:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken