Gå til sidens hovedinnhold

I morgen kan du møte byplansjefen

Artikkelen er over 1 år gammel

Har du tanker og ideer om hvordan Hønefoss skal være i framtiden? Slå av en prat med byplansjefen, da vel!

Tirsdag ettermiddag er byplansjef Inger Kammerud på Ringerike bibliotek for å snakke med folk om framtidens Hønefoss.

Fra klokken 13 til 15 kan du spørre henne om det du lurer på om byutvikling. Og du kan dele dine egne tanker og ideer om hvordan byen vår skal se ut i årene som kommer.

Byplanen for Hønefoss ble endelig vedtatt i fjor.Hvis den gjennomføres, kommer mye til å forandres. Flere skal bo i byen i framtiden, det skal fortettes og bygges mer i høyden, blant annet på Tippen. Myke trafikanter skal prioriteres med flere gang- og sykkelveier. Det skal satses på kollektivtrafikk, og lages nye bruforbindelser i sentrum. Blant annet.

Meningene er mange om hvordan Hønefoss skal utvikles. Kanskje har du tenkt en god tanke som ingen andre har? Sjansen til å fortelle om det til byplansjefen har du altså tirsdag ettermiddag.

Les også

Se grepene som forandrer Hønefoss: – Køene kan forsvinne

LES OGSÅ: Ringerike bibliotek byr på et innholdsrikt program med lokalt tilsnitt

Dette er byplanen:

Nå har kommuneadministrasjonen, blant annet ved byplansjef Inger Kammerud og assisterende rådmann Terje Dahlen kommet med sitt forslag til byplan for Hønefoss.

Byplanen skal legge til rette for fortetting, fra dagens cirka 1.000 til opptil 4.000 innbyggere.

Planforslaget sier også noe om hvor det kan bygges og hvor høyt. Kommuneadministrasjonen ønsker en tydelig fortetting og vil åpne for bygg opp til tolv etasjer på Tippen og Øya. Når det gjelder resten av sentrum anbefales det ikke høyere bygg enn i dag. Kvartalsstrukturen ved Søndre torg, Storgata og Stabells gate skal beholdes.

Det åpnes opp for å bygge på de store parkeringsplassene som ligger på gateplan i byen. Det åpnes også opp for utbygging på Byporten.

Samtidig skal byplanen legge til rette for at folk kan bruke byen, både med og uten bil. Flere gang- og sykkelveier, og nye bruforbindelser over Petersøya, ved Kvernbergsund bru, og fra Eikli til  Ringeriksgata ved Schjongslunden ligger inne i planene.

Tirsdag 22. januar behandler politikerne i formannskapet forslaget til byplanen. Etter det blir saken, så sant politikerne ikke setter seg på bakbeina, sendt ut på offentlig høring. Da blir det også mulig for vanlige folk å komme med innspill. Det vil også bli lagt opp til noen åpne møter der folk kan si sin mening.

Høringsperioden vil vare i cirka seks uker, fra rundt 1. februar.

Trolig vil det bli lagt opp til å gjøre delvedtak om byplanen i mai-juni, hvis det er praktisk mulig.

Endelig vedtak om byplanen skal gjøres i kommunestyret 5. september.

Kommentarer til denne saken