Her har kuratorene rigget for en endeløs spillutfordring gjennom hele sommeren med spill fra antikken fram til i dag. Og de har alliert seg med Hønefoss Spillforening for å innvie folk flest i spillkunstens regler og utfordringer.

– Vi synes spill er kjempegøy, sier Emma Nielsen og Jørgen Bøckmann.

– Det er så absolutt historie, grenseoverskridende, og bredt. Spille har menneskene gjort siden tidenes morgen. Det betyr mye å kunne møtes over et spill, det å kunne leke og utfordre hverandre. Det blir det rikelig anledning til på Veien.

Leikamôt

Utstillingen, som åpner søndag, har fått tittelen Leikamôt. Den skal åpne dørene til en, for mange, kanskjehelt ny verden. Gjennom døren til utstillingen kommer du inn i et eldorado av forskjellige spill, der du kan prøve deg på hva du vil. Her er spill helt tilbake til vikingtiden, men også moderne spillplattformer for nettbrett.

Espen Hartz har laget en lekker design, hvor du kan lese deg opp på hva man spilte på 1700-tallet og i vikingtiden og hvordan dataspill har utviklet seg fram til i dag. Og her er selvsagt møllespill og ludo og monopol og mange andre typiske brettspill å leke seg med. Her er det egne stasjoner hvor man kan sette seg ned og prøve seg på de forskjellige spillene.

Spillentusiaster

– Vi håper å smitte folk med den spillentusiasmen vi har selv, og får god hjelp av Hønefoss Spillforening som kommer til å være her flere ganger i løpet av sommeren, sier Emma Nielsen.

– Vi har også laget egne opplegg for skoler og barnehager.

Utstillingen er åpen alle dager unntatt mandag. I sommer blir det også guiding i Langhuset, og den 23. juni skal det feires at Veien Kulturminnepark kan se tilbake på 10 års virksomhet.