Gå til sidens hovedinnhold

Gikk med overskudd for første gang

Artikkelen er over 4 år gammel

Fikk inn 750.000 i startkontingent.

Løpsgeneral Jon Anders Kvisgaard avslører at Hytteplanmila for første gang gikk med overskudd i år.

– Ja, vi har klart det for første gang. Vi får inn rundt 750.000 i startkontingent, men det går veldige mye ut - til alt fra gratisartikler til medaljer og pengepremier.

– Vi fordeler i tillegg en del kroner til IL Holeværingen og Jevnaker IF som stiller opp med verdifull arrangementshjelp.

Fortsatt bidrar Hytteplan med en solid sponsorsum.

– Ja, vi stiller med midler til innkjøp av sokker og støtter med en del til premier, opplyser Kvisgaard.

– I år stilte 2.100 på startsterken av de 2.600 påmeldte. Litt merkelig at 500 uteblir. Men vi har opplevd dette før, legger han til.

Stipend på 10.000 kroner

Kvisgaard er strålende fornøyd med reklamen den norske løperdronningen Karoline Bjerkeli Grøvdal gir Hytteplanmila.

– Ja, derfor synes vi hun fortjener en ekstra påskjønnelse for at hun trofast stiller opp år etter år, sa hytteplansjefen, før han overleverte en sjekk på 10.000 kroner.

– Dette er et treningsstipend som du kan bruke som du vil. Men da må du altså love å komme tilbake neste år. Da skal vi bestille rekordforhold, kommenterte Jon Anders Kvisgaard, før Karoline takket med en god klem.

Karoline Bjerkeli Grøvdal avslører at hun stortrives på veiene i Hole.

– Et fantastisk løp som stadig flere får øynene opp for.

Grøvdal sparte ikke på rosen da hun omtalte Hytteplanmila.

– Jeg liker meg så godt i dette løpet, at jeg gjør alt jeg kan for å få det med meg på høsten, sier jenta som imponerte en hel verden med sin framgang på løpsbanen i sommer - med EM-bronse på 10.000 m som det store høydepunktet.

Kommer tilbake

Overfor Kvisgaard ga hun klart uttrykk for at hun er på plass i 2017 også.

– Klart jeg kommer tilbake. Hadde vært gøy og gjort noe med løyperekorden min. Ble litt for sakte i dag. Litt kaldt i luften, og så er jeg ikke i toppform. Har hatt en liten pause etter OL og bygger meg nå opp igjen mot løp i New York og EM på Sardinia før jul, forteller Karoline.

Kommentarer til denne saken