Gå til sidens hovedinnhold

– Hvorfor må polet flytte til Kuben?

Artikkelen er over 1 år gammel
Direkte linje

– La for all del Vinmonopolet være der de er, Norli må få være der de er, sier Finn Benterud til Direkte linje

Kongens nei

– «Kongens Nei 10. april 1940.» Dette sitatet viser til: «Kong Haakon den VII beslutning om ikke å etterkomme kravet om tysk overgivelse.»

Kor fryktlaus og modig denne avgjerelsen var, er det vanskeleg for oss i dag å heilt forstå, for med dette vart han ein føregangsmann for alle dei som var viljuge til kjempa for Noreg, sitt eige fedreland.

I dag vil eit «Kongens nei» til å setja opp eit minnesmerkje på Utstranda, midt imellom dei som med fare for sine eigne liv, var med på å redda mange av ungdomane som var i livsfare, visa at det enno finst nokon som har styrkje og mot til å stansa denne «invasjonen» som eit minnesmerkje på Utstranda vil føra til, og som sjølve minnesmerkjet vert eit kors dei må bera til dagleg, og: «Du må ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv.» (Arnulf Øverland), skriver Halldis Aalvik Thune til Direkte linje.

Følg med på trafikken!

– Følg med i trafikken, oppfordrer Knut Grande i direkte linje.

Han var nylig vitne til en utrykning der politi og brannvesen nær ble hindret av en bilist som etter Grandes oppfatning ikke fulgte med i trafikken.

– Det så for meg ut som føreren hadde på seg hodetelefoner, og kanskje ikke hørte trafikken rundt seg. Min oppfordring er å følge med i trafikken når en kjører bil. Noe annet kan bli fatalt både for en selv, og andre, sier Grande til Direkte linje.

Prestmoen, ikke Prestemoen

Nita Vørner Bjerke leser at Statens kartverk har avgjort skrivemåten på Styggdalen. Hun har en annen navnesak i nærområdet: Bane NOR skriver også Prestemoen i sine dokumenter. Det har ifølge henne alltid hett Prestmoen uten E som binding i midten.

– Vi tok det opp med dem, men de forholdt jeg til Kartverkets beslutninger om navn. Dette synes lokalbefolkningen høres rart ut. Vi har alltid sagt Prestmoen, skriver Vørner Bjerke i en melding til Direkte linje.

LES OGSÅ:

Les også

Nå er det avgjort: E-en skal bort!

Strøm og lys

– EL- strømmen blir dyrere og dyrere av ulike årsaker, f.eks. kronekursen. Jeg kom opp i en samtale, om sparing på strøm, om hva vi som forbrukere kan gjøre for å spare.

– Noen hevdet, at når lampetter, smålys i bokreoler og pyntelys på småbord kunne stå på omtrent hele tiden, ja, så ble ikke regningen noe særlig høyere av den grunn. Andre mente det motsatte! Jeg tenker: «Alle monner drar!»

– Men, skikkelig leselys er naturligvis mye viktigere, for øynene. Men hva mener «ekspertisen» om det?

– Det hadde vært fint med et seriøst svar på dette, skriver Arnold Harald Høistakli til Direkte linje.

Brenner du for noe? Ring 32 17 96 66 eller send e-post til direkte.linje@ringblad.no.

Kommentarer til denne saken