Arnt er nemlig opptatt av å gi gode råd på veien gjennom livet. Og nå er det helt normale og vanlige følelser og samkvem med menneskene rundt deg han snakker om.

– Vanligvis velger du ikke naboen du får, eller alle kollegaene dine, eller svigerfamilien. Det er heller ikke selvfølgelig at du skal ha det godt med søsknene dine, foreldrene dine eller barna dine, selv om mange tror at det er bare velstand i de fleste andre familier. Men det er ikke det. Det er noe i alle garder. Noen av de menneskene du har rundt deg i hverdagen kan være irriterende og dumme. Ikke bare kan være, noen av dem er det! De sier og gjør ting som du syns er idiotiske. Ikke bare sier de ting du syns er dumme, men de mener det også, sier Arnt Sæther.

Er det noe å gjøre?

Og så spørs det hva du gjør da? Og om hva du kan gjøre?

– Er det du pleier å gjøre smart? spør Sæther.

– Fungerer det du sier og gjør? Har personen du syns er dum endret seg mye fra den dagen du først syntes personen var dum, og fram til nå? Er det i det hele tatt mulig å være glad når andre mennesker er dumme? Ikke å være glad for at de er dumme, men ha et godt liv blant dumme? Det er ingen lov mot det å være dum i Norge. Så gjennom et liv vil du møte mange mennesker du syns er dumme. Kan de lære deg noe? Kan de lære deg noe om deg selv?

Lære om deg selv

Han tror kan hende at de menneskene du syns er dumme faktisk kan «brukes» på en slik måte at de blir til økt livskvalitet i ditt eget liv, og at mennesker du syns er dumme kan lære deg noe om deg selv. Noe du ikke visste om deg selv, som er veldig godt for deg å få vite.

Tirsdag kveld skal han prøve å belyste hvor problemet hos mennesker som du syns er dumme egentlig ligger og hva som skjer fysisk i kroppen når du møter mennesker jeg syns er dumme.

Finn roen og gleden

Det går nemlig an å finne roen og gleden i seg selv når jeg blir så innigranskauen irritert. Arnt skal gi deg noen hint om at faktisk er mulig.

– Det finns teknikker og tanker om hvordan vi kan håndtere mennesker som vi syns burde være annerledes enn de er, sier Arnt.

Han har undervist i glede i over 24 år, og gjort seg en del tanker rundt temaet. Han driver i dag Happiator.no hvor han reiser land og strand rundt og underviser i Glede. På tirsdag er han altså på Eger & co. og lærer deg gjerne hvordan du kan være glad når andre er dumme.