For oss elever på 3. trinn på videregående er russeperioden en lang fest. Det er tiden for å slippe seg løs og ingen regler gjelder lenger. Tror man.

Jeg var en av flere russ som deltok på russe-OL. Det er et årlig arrangement for ringeriksrussen. Alle møtte opp på Ringkollen, og konkurrerte i lag om å få flest poeng i en løype med forskjellige poster.

På postene skulle man alt fra å kaste baller i en bøtte til og om å gjøre å kle av seg flest klær. Jeg var en av dem som holdt meg unna flere av postene, og det med god grunn.

Det var nemlig en post jeg reagerte sterkt på, og den er ikke ny. På denne posten skal en person tisse og kaste opp i en bøtte. Noen valgte å drikke dette.

Både russen og andre mennesker har en lang historie med å gjøre dumme ting, men når det blir lagt opp til slike aktiviteter så reagerer jeg!

Hvor lavt kan man synke når man står foran et publikum og drikker sitt eget tiss og oppkast. Hvor går grensen, hvis terskelen er satt så lavt?

Jeg ønsker også å stille meg kritisk til russestyret. De er en gjeng med russ som har fått en tillit av sin medruss til å skape en god og trygg russetid. Når de ansvarlige for arrangementet legger opp til groteske aktiviteter som dette, så er jeg usikker på hva slags tillit jeg har gitt ifra meg.

Selv om man er russ kan man ikke oppføre seg akkurat slik man vil, uavhengig av fornuftige normer.

Man må fortsatt brukt fornuften.

LES OGSÅ: Ja til russetiden – men kanskje på en annen måte? | Silje Garpestad