Til Espen Irwing Swang. I innlegget ditt blir jeg beskyldt for at jeg gjør hva jeg kan for å styrke den negative oppfatningen av det planlagte minnesmerket på Utstranda-kaia.

Derfor vil jeg kort si noe om hvorfor. Jeg utdannet meg i gestaltterapi, men jobbet ikke som dette. Årsaken var terapien jeg gikk de to siste årene. Hos en kropps-psykoterapeut som hadde barnets perspektiv.

LES OGSÅ: Staten tror ikke naboer vil få psykisk skade av 22. juli-minnested

Hun var på parti med barnet inni meg. Det har tatt mange smertefulle år å forstå, til meg hva som lå i kroppen. (Kroppen husker alt den har opplevd, Solveig Bøhle). Det tok år å erkjenne det jeg hadde opplevd i min barndom. Forstå at det også hadde gjort meg kroppslig syk.

En hjelp fra naturen

Å fortrenge smerten vi opplever som barn, er en hjelp fra naturen. Ellers hadde vi aldri overlevd.

Da jeg selv fikk barn, «hjalp» de meg, de vekket følelser ... Jeg ble forvandlet til en eksplosiv syk og psyk mor. Roten til verdens ondskap ligger i vår barndom.

Og vi lærer å svelge og fortsetter i vår ubevissthet som voksne, å svelge. Men nå har MIN sannhet blitt mitt våpen og jeg svelger ikke lenger andres løgner, manipuleringer og usannheter. Mine ord er basert på sannheten I BARNET. Barn er bare kjærlighet.

22. juli handler om konsekvensene av et barns utvikling fra kjærlighet til ondskap. Om oppdemt hat. Om hevn. Jeg brukte mine barn. Han brukte andre.

Sånn er det. Tro meg, Espen Irwing Zwang, jeg vet at det er vanskelig. Jeg brukte mye tid på å fortelle terapeuten at hun tok feil. Jeg, det lille barnet, var livredd.

Hva skal vi huske?

Det sies at vi alltid må huske det som skjedde. Hva skal vi huske? For AUF var det viktig å konservere det bisarre, groteske og døden.

Mens det fantastiske myke som skjedde etterpå; Vi husker alle rosetoget, hjertene, sangen og menneskehavet, men langsomt det forsvant ut av bevisstheten vår.

Kaia på Utstranda, det som ble selve symbolet på menneskenes godhet, omsorg og kjærlighet, ble tatt bort. Ungdommen som overlevde, de som vi så vakkert lovet å ta vare på etterpå, er også ute av vår bevissthet. Ordene viste seg å være innholdsløse, uten fundament.

Må igjennom denne prosessen

Jeg trodde det ikke, men det er nok sånn at Norge måtte gjennom denne prosessen. Tydeligere kan det ikke bli, når det politiske partiet TROR at de kan forebygge terror og tror at DE kan jobbe for demokrati, uten å forstå menneskets utvikling.

Les også

En gigantisk «turistattraksjon»? | Hans Høyer

Uten å forstå årsaken til 22. juli, bygges nå en fiktiv turistattraksjon som for ettertiden blir stående som et før og etter. Som et ... over menneskets mangel på kunnskap om de naturgitte prosessene som skjer i barnet de første livs- viktige årene.

Du skriver at ordene er viktige for hva vi tenker, og hvordan vi tenker er avgjørende for hvordan vi mestrer. Men hvor blir det av følelsene? Mennesker uten evne til å føle empati og medlidenhet, spyr ut sin aggressive følelser på nettet. Hva skjedde i barndommen?

Avslutter à la Arnulf Øverland med; Dere som sitter så trygt i egne hjem og kanskje sier: Det er sørgelig, stakkars dem / ... / Beboerne på Utstranda MÅ tåle så inderlig vel, den urett som BARE rammer dem selv! / ... / Tilgi dem ikke, de vet hva de gjør.

Sjelden har ordene passet bedre

Sjelden har vel Øverlands ord passet bedre for tilstanden i pseudo-demokratiet Norge.

De har aldri vært imot et nytt minnesmerke. Det er plasseringen de er imot.

Det ligger en tomt mellom E16 og Utstranda-kaia med vakker utsikt til Utøya – uten sjenanse for noen! Hva tror du årsaken er til at AUF/Utøya var imot dette?

Takk for påminnelsen om å ta bort gestalt foran terapeut.