Gå til sidens hovedinnhold

Hvilken by vil de unge ha? | Stig Nicklas Hansen

– Med dagens utvikling i samfunnet trenger vi flere moderne bygg som gjør byen vår attraktiv, skriver Stig Nicklas Hansen.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvem er jeg? Innflytter Stig Nicklas Hansen på 30 år, født i Hønefoss, oppvokst i Trøndelag og nå funnet tilbake til denne flotte byen.

For meg er det viktig å tenke på hvilken type by vi ønsker oss for at vi skal trives. Og mens vi tenker over dette må vi også tenke på «Hvilken by er det de unge ønsker seg?”. Jeg er jo nettopp runda 30, har både hus, forlovede og en unge på vei. Men hva med de under 30? Eller under 25?

LES OGSÅ: Stig Nicklas (30) valgte å flytte tilbake, men nå er han lei: – Jeg er ikke forbauset over motstanden

En perfekt by

Hønefoss er en perfekt by for meg, en utadvendt introvert som liker spaserturer og et OK uteliv. Men nå ønsker jeg å prate om hvilken by er det jeg ønsker at Hønefoss skal bli.

Det nye prosjektet til Tronrud ved fossen vår har skapt mye debatt. Jeg er selv styremedlem i Ringerike Venstre, hvor høyhuset og bygget over jugend buene har blitt lidenskapelig diskutert, både av de gamle traverne og de nye i styret.

Med dagens utvikling i samfunnet trenger vi flere moderne bygg som gjør byen vår attraktiv, både for de som ønsker å bo her, men også for å gi arbeidsgivere mulighet til å legge hovedkvarteret sitt til Hønefoss, fordi det er en flott by, med spreke bygg og god kultur.

Særpreg og historie

Det virker som at det man er redd for er at Hønefoss skal miste sitt særpreg og sin historie. Dette skjønner jeg veldig veldig godt. Samtidig har jeg veldig stor sans for utbyggelse, moderne arkitektur og alt som følger med.

De nye utbyggelsene ved fossen som foreslås av Tronrud syns jeg er flotte bygg. Høyhuset er kanskje noe i det høyeste laget, men det flotte bygget som inkorporerer jugend-buene syns jeg er kjempestas.

Les også

Fossen – vår felles identitet | Senterpartiet

Fordi jeg ønsker at Hønefoss skal være en by hvor unge skal trives. Og det trenger attraktive arbeidsplasser, og ikke minst attraktive arbeidsgivere. Selv pendler jeg vanligvis til Oslo hvor jeg jobber i en tech startup. Men den pendlerveien er lang, spesielt turen hjem.

Og med Ringeriksbanen kan man med godvilja si at Hønefoss nesten blir en bydel av Oslo, det blir aldri enklere å være pendler.

Vil jobbe i Hønefoss

Likevel drømmer jeg om er hverdag om å få jobbe med det jeg synes er kult her i Hønefoss, spasere ned kjærlighetsstien med en sekk med matpakke i, og komme på kontoret i rett tid.

Så hva sier du, ung voksen under 25 år som heller vil bo i Oslo enn i Hønefoss.

Hvilken by ønsker du at Hønefoss skal bli? Hva ønsker du å jobbe med? Og hvordan tror du at du kan få jobbe med det her i Hønefoss?

Kommentarer til denne saken