Gå til sidens hovedinnhold

Hver tredje familie sliter under koronakrisen

Artikkelen er over 1 år gammel

Én av tre familier opplever økt stress, krangling og utfordringer hjemme under koronakrisen. Det viser en ny undersøkelse.

En undersøkelse Opinion har gjennomført for Røde Kors, viser at hver tredje familie sliter under koronakrisen. Mange forteller at økt stress, krangling og utfordringer er noen av problemene som har oppstått på hjemmefronten.

Røde Kors mener at mange av barna som skal tilbake i barnehagene, kan ha kjent på dette de siste ukene og derfor trenger ekstra støtte.

– Noen barn kan ha vært vitne til vold, krangling eller misbruk hjemme, og kan bære preg av dette og trenge ekstra støtte. Andre kan ha blitt påvirket av økonomisk stress og bekymringer hjemme, mens noen kan ha opplevd å ha vært vitne til sykdom eller mistet noen de er glad i de siste ukene, sier Silje Lea i Rogaland Røde Kors.

LES OGSÅ: Utdanningsforbundet håper alle elever er tilbake på skolen før sommeren

Hun er ansvarlig for Røde Kors’ førstehjelpsprogram for barnehagebarn.

– Barna takler uvante situasjoner så lenge de har kunnskap og får snakket om det med trygge voksne, understreker hun.

Koronasmitten kan skape usikkerhet hos barn og foreldre. Røde Kors har derfor laget noen enkle koronaråd for barnehageoppstarten og bruker førstehjelpsfiguren Henry til å trygge barnehagebarna på hvordan de skal håndtere den nye situasjonen.

– Hverdagen kommer ikke til å se lik ut som den gjorde før barnehagene stengte. Både barn og voksne kan oppleve usikkerhet. Derfor er det viktig å ruste barna til å møte dette med gode råd og samtaler, sier Lea i en pressemelding.

Les også

Endelig kunne Anette (37) levere Sindre (5) i barnehagen igjen: – Vi har fått mye kvalitetstid med barna

Les også

Bekymret for å sende barnet tilbake til skole og barnehage? Her er kjendislege Wasims råd

Les også

Mens barna var borte, har Nina og kollegene stått på: – Barnehagen har aldri vært sikrere enn nå

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.