Gå til sidens hovedinnhold

Hvem skal bidra til økt liv i Hønefoss sentrum? | Marius Dalby (Rødt)

Artikkelen er over 2 år gammel

Valg 2019: Debatt Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg leser ofte at Hønefoss by virker død. La meg avkrefte dette her og nå. Jeg bor i sentrum å byen blir brukt av innbyggerne i ukedager som helger.

Vi er og blir en småby så det og forvente seg noe annet er oppskrift på skuffelse. Når det gjelder torghandel så må kommunen legger mer til rette for dette uten tvil. Hønefoss by har et kulturliv som vi alle kan være stolte av. De siste årene har både private og kommunen med hjelp av ildsjeler gitt byen ett løft, så all honnør til dere! Så er det dette med utvalget av butikker.

Vi hadde trukket flere folk til sentrum hvis parkering var gratis/billigere i kjerne tiden. Her har også utbyggere/utleiere også et ansvar. Utbyggere som gjerne vil fremstå som en byens reddende engel snakker med to tunger når det gjelder byutvikling.

Vi trenger butikker som ikke må betale seg i hjel i leie før første året er omme. Jeg kan gi et eksempel som jeg og generasjonen rundt min alder kan relatere til. Alfred! Hvor lenge har det stått tomt?

Hvorfor står det tomt? Jo fordi, leieprisen er det man kan kalles hinsides all fornuft i en småby som Hønefoss. Alle må tjene penger både utleier og leietaker hvis skal det være liv laga for alle.

Når man bygger på byens flotteste tomter så har man også et ansvar til å fylle alle tomme næringslokaler. Enkelte utbyggere legger til rette for en spøkelsesby sånn som dette utvikler seg.

Det hjelper lite når politikere står med lua i hånda når enkelte (ikke alle) utbyggere kommer inn døra! Byutviklingen er for oss ALLE, ikke kun for noen få. Uinspirerte politikere som kun er med for kaffe og snitter må kjenne sin besøkelsestid og la yngre krefter slippe til.

Selv har jeg vært på noen politiske møter og må si at fremtiden ser mye lysere ut med tanke på driftige unge politikere som faktisk mener noe både på høyre og venstre siden!

Kommentarer til denne saken