Gå til sidens hovedinnhold

Hvem er ansvarlig? | Hans-Petter Aasen (Sp)

Artikkelen er over 1 år gammel

- Vi har søkt makt fordi vi ønsker å endre politisk retning og kurs, – ikke for å oppnå posisjoner, skriver Hans-Petter Aasen i Senterpartiet i dette leserinnlegget.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kommunestyrerepresentant Lise Bye Jøntvedt fra Høyre publiserte 14. oktober et innlegg hvor hun kommer med en rekke feilaktige påstander om Senterpartiet.

Vi noterer oss at det nok faller Jøntvedt tungt for brystet at Senterpartiet fikk stor tillit fra velgerne, ble klart større enn hennes eget parti, – og er nå den største partigruppen i kommunestyret. En oppslutning som gir styrke og tyngde til å gjennomføre vår politikk, – med eller uten Høyres hjelp.

Lytte og forstå

Den tilliten har vi fått fordi vi har evne til å lytte og forstå, – ikke overkjøre og overhøre slik mange oppfatter at hennes eget parti har gjort de 12 årene de har fungert som forretningsministerium i kommunen.

Vi har ikke lovet mer enn vi kan holde. Vi er imidlertid helt klare på at kommunen trenger en ny kurs, – og at man trenger politikere som har gjennomføringskraft. Skal man endre politisk kurs, – må man ha klare politiske mål.

Senterpartiet har etter valget søkt makt. Ringerike kommune hadde trengt en Senterparti-ordfører den neste perioden. Men vi har søkt makt fordi vi ønsker å endre politisk retning og kurs, – ikke for å oppnå posisjoner.

Hønefoss skole

Ja, vi vil opprettholde Hønefoss skole. Vårt ja til Hønefoss skole, er et nei til å bruke penger på trafikksikkerhetstiltak til en skole vi ikke ønsker at elevene skal gå på, et nei til at elever skal få en lengre og farligere skolevei, et nei til splitting av nærmiljø, et nei til økt bilbruk og økt busstransport. Vi ønsker å utvikle gode oppvekstmiljø sentralt i Hønefoss. Dette vil vi følge opp i de kommende budsjettene.

At Jøntvedt kritiserer Senterpartiet for å ville for mye politisk, – og at vi vil ha utvikling i hele kommunen, er nok mer et uttrykk for at hun ønsker en politisk linje hvor alt skal skje i Hønefoss. Det bør alle som bor i distriktene merke seg. Ringerike er mer enn området for byplanen til Hønefoss.

Budsjetter

Jøntvedt peker på den anstrengte økonomiske situasjonen kommunen er i. Men glemmer elegant å nevne at hun har stemt for alle budsjettene som er vedtatt, – og som dannet grunnlaget for den situasjonen som kommunen nå befinner seg i og som Jøntvedt ble oppriktig bekymret for under på folkevalgtopplæringen.

Senterpartiet har hatt sine alternative budsjetter. Å skape et bilde av at en nøktern og miljømessig rehabilitering av Hønefoss er et problem, – minner mer om skremselspropaganda for å redde egen ære, – enn realitetsorientering.

Posisjoner

Vi noterer oss at Høyre i stedet for å stake ut en ny politisk retning, – var mer opptatt av å sikre seg posisjoner. Sett hen til innlegget fra Bye Jøntvedt regner vi med at hun ikke vil stemme for økte politiske godtgjørelser den nærmeste tiden.

Vi noterer oss at flertallet i kommunen nå har inngått et valgteknisk samarbeid. Dersom Jøntvedts syn er representativt for hennes parti, – skjønner vi at Høyre ikke er interessert i noe budsjettsamarbeid med Senterpartiet.

Kommentarer til denne saken