Torsdag 29. september var det premiere på den nye filmen til Steinar Hybertsen i Ringerike kultursenter. Filmen tar for seg kunstneren Ståle Kyllingstad som levde og virka på Ringerike store deler av livet.

Kyllingstad var en nasjonalt anerkjent kunstner og mannen bak mange ikoniske kunstverk i Hønefoss: Krigsmonumentet i Nordre Park, Bjørnene på bybrua og Ringerikspiken. Filmen viser hvilken unik kunstner Kyllingstad var.

Steinar Hybertsen har tidligere laga flere filmer som setter Ringerike på kartet: Blant annet tre filmer om krigen på Ringerike og to filmer om skogbruksnæringa. Disse er allerede vist på NRK. I tillegg kommer den store filmen om vikingkongene på Ringerike som snart skal vises i NRK.

Steinar Hybertsen har gjort en formidabel oppgave med formidling om kjente personer og begivenheter på Ringerike som gjør oss bedre i stand til å forstå vår felles kultur- og lokalhistorie.

Jeg hadde tenkt at dette var noe Ringerike kommune ville sette pris på. Det virker bare ikke sånn. Det var ingen representant for kommunen som takka Hybertsen etter forestillinga, verken med ord eller blomster.

Jeg håper at kommunen retter opp dette inntrykket når de to nye filmene hans om ringerikskunstnerne Anders C. Svarstad og Elling M. Solheim snart får premiere i Hønefoss.