Gå til sidens hovedinnhold

Hva har de på Utstranda gjort galt? | Per Holand

Artikkelen er over 1 år gammel

Naboene på Utstranda har rett til å få leve sine liv skånet for tilleggsbelastninger påført av staten, mener Per Holand.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg satt og så på Dagsrevyen da det kom et bilde på skjermen. Jeg skvatt, på skjermen var et bilde av metallstendere og en rad med trappetrinn. Jeg tok meg i det, hvor og hvem skal straffes med noe slikt?

Jo, det skulle være et minnesmerke over de som ble skutt på Utøya. Hele dette forferdelige arrangementet skulle settes opp foran de som bor ved Utstranda. Hva har de gjort for noe galt som gjør at de skal straffes med dette resten av livet?

Selv om jeg ikke ble rammet på noen måte, og heller ikke kjenner motstanderne fra før, må man jo reagere med vantro på den behandlingen de som bor i området får av staten. Det er jo viktig at man tar vare på de som lever, ikke de som er døde.

Minnesmerke over de drepte bør plasseres på Utsikten, der jeg forstår at infrastrukturen er tilstede allerede, og det ikke vil være en belastning for de i lokalsamfunnet som opplevde dette.

Det er mange som regner seg som naboer til Utøyakaia, men de som virkelig er det, er de som bor ved siden av og har utsikt til stranda og har dette som friluftsområde, ikke de som bor flere kilometer unna uten da å bli utsatt for denne daglige påminneren.

22. juli 2011 fikk mange familier ødelagt sine liv for fremtiden. Hvorfor vil de som vil ha minnesmerke på Utøyakaia ødelegge enda flere familiers fremtid, er det ikke nok med de som ble ødelagt for åtte år siden. Vil de virkelig ha det på samvittigheten, den blir etter hvert ikke god å slite med.

Jeg har i ettertid forstått at de som representerte staten har sagt at de skulle ivareta alle involverte. Jeg forstår nå at nettopp det motsatte er i ferd med å skje.

Det er et hån å plassere det oppå dem som bor der og opplevde denne dagen, de har også rett til å få leve sine liv skånet for tilleggsbelastninger påført av staten.

Kommentarer til denne saken