Ringerike bibliotek og Ringerikes Blad inviterer til en samtale om nettopp det å ytre sine meninger i det offentlige rom.

Panelet som skal bidra har solid bakgrunn for å snakke om temaet:

Disse deltar:

  • Stortingspresident Masud Gharahkhani
  • Stortingsrepresentant Sandra Bruflot
  • Åsmund Ingvald Alvik, filosof, USN
  • Alf Andreas Bø, filosof, USN

Ble truet på livet

Gharahkhani er høyaktuell etter å ha skrevet boka «Norge i mitt hjerte. Fra flyktning til stortingspresident». Den er et oppgjør med de ekstremistiske kreftene han har møtt på sin vei gjennom livet.

– Jeg mottar mange hatefulle ytringer selv, også, for eksempel meldinger som antyder at var trist for Norge at jeg ikke ble drept på Utøya, uttaler han i boka.

Arenaen for samtalen er Ringerike bibliotek.

Bevisstgjøring

– Det er valgår, og debatt er det aller viktigste vi har for at folk skal kunne gjøre et valg på hvem som skal få deres stemme. Vi håper dette bidrar til en god start, og en positiv bevisstgjøring. Vi håper også vi får anledning til å høre tanker fra de som møter opp, sier Sissel Skjervum Bjerkehagen, redaktør og daglig leder i Ringerikes Blad.

Biblioteksjef Wenche Nyaas er enig. Hun er også glad for at biblioteket med dette treffer enda ett av sine mange mål – nemlig å være en uavhengig arena for debatt.

I formålsparagrafen til bibliotekloven står det nemlig at «Folkebibliotekene skal være en uavhengig møteplass og arena for offentlig samtale og debatt.»

– Vi håper dette blir starten på noe som vi kan gjøre enda mer av framover, sier hun.