Gå til sidens hovedinnhold

Hva er viktigst for Norge, turistattraksjon eller lærested? | Anette Morén og Rasmus Lindberg

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Leder for forebyggende enhet i Sør-Øst politidistrikt, Geir Oustorp, uttaler i Dagsavisen; «Det var så mange døde der inne, på toalettene og overalt. Det var tøft, og det kjenner jeg fortsatt. At ikke flere enn nødvendig måtte utsettes for det synet, og de følelesene». Men scenene som de frivillige ble utsatt for, er det ingen som bryr sig om!

I RB 23. juli beskriver Erik Kursetgjerde hvordan han sammen med flere andre lenge kjempet for livet i vannet, at redningen ble en av flere båter som dukket opp midtveis i fjorden. Ni år senere er han opptatt av å snakke om hvor takknemlig han er for hjelpen han fikk den dagen. Både mens det skjedde og i ettertid. De som hjalp til helt frivillig og sørget for at han og flere andre overlevde. De som risikerte så mye for å hjelpe.

Anita hadde rett – hjelp overlevende fremfor minnesmerke! | Eva Bekkelund-Eriksen

Pengebruk

De menneskene som risikerte så mye for å hjelpe, er de samme menneskene som kjemper mot turistattraksjonen. De bor der, og de gjorde det som de følte var rett. Hvem har hjulpet dem?

I følge stortingsrepresentant Nils Kristen Sandtrøen (Ap), har Norge økonomiske problemer (VG 24. juli). I RB 13. juli står det at sykehusene Ringerike, Bærum og Kongsberg har fått tilsammen 50 millioner kroner. Men når det gjelder minnesmerke etter 22. juli, finnes det ingen grenser for bruk av penger.

Det er dette som foregår i vårt parti | Hole KrF

Ønsker svar

Hvem kan svare på følgende spørsmål:

Hvordan kan man forsvare å fjerne kaia på Utstranda som er et symbol på omsorg og nestekjærlighet?

Hvordan kan man forsvare bruk av over 300.000.000 kroner til en «kirkegård» i de frivilliges boområde? Det som skulle være et lavmælt minnesmerke.

Hva kan vi lære av en turistattraksjon som symboliserer angst, redsel og død?

Er det ikke viktigere med et lærested, enn en turistattraksjon, om vi vil forhindre at noe liknende skjer igjen? Å bare fortsette å skylde på høyresiden er å gjøre det enkelt, og å frasi seg ansvar.

Norge trenger et minnested i Hole | Hole Høyre

Kommentarer til denne saken