Hva er viktigst? | Brit H. Walbækken Bøhler

KUTT: - I vår kommune ser ikke rådmannen andre muligheter enn å kutte i sykehjemstjenestene til de svakeste i samfunnet, de som ikke lenger kan tale sin sak selv, skriver Brit H. Walbækken Bøhler (Rødt).

KUTT: - I vår kommune ser ikke rådmannen andre muligheter enn å kutte i sykehjemstjenestene til de svakeste i samfunnet, de som ikke lenger kan tale sin sak selv, skriver Brit H. Walbækken Bøhler (Rødt).

Av

– I dette leserinnlegget viser jeg til mulige innsparinger på rundt 4 millioner, ved å nøye oss med én ordfører, én rådmann og å droppe utstrakt konsulentbruk, skriver Brit H. Walbækken Bøhler (Rødt).

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I en kommune hvor vi tar oss råd til å flotte oss med to ordførere på heltid og to rådmenn mener rådmannen at vi skal kutte i helse og omsorg. Kutte 3,2 millioner på tilbudet til dem som er øverst i omsorgstrappa, de som trenger mest hjelp. Kutte 20 millioner på sektoren totalt.

I en kommune som har et skrikende behov for sykehjemsplasser mener rådmannen at et kutt på 3,2 millioner knapt vil være merkbart for brukerne.

LES OGSÅ: Setter ikke av korona-millioner: – Forventer at staten tar regningen

Leide modulbygg

Hallo, vi har leide modulbygg stående på Austjord fulle av sykehjemspasienter som et tydelig bevis på at vi har for få institusjonsplasser.

Vi hørte på en informasjon fra KS i forrige kommunestyremøte at vi i framtiden vil trenge 220 flere sykehjemsplasser i kommunen.

Svaret til rådmannen på den utfordringen er «Kutt ned på antall sykehjemsplasser!»

Innleid bistand

I en kommune hvor vi svir av to millioner på en «strukturutredning» innen helse og omsorg med innleie av konsulentbistand som den største kostnaden.

I en kommune hvor den største debatten i det politiske «Ad hoc utvalget» som skal lede dette arbeidet så langt har gått på hvor mye lederen av Adhoc-utvalget skal ha i godtgjørelse. I denne kommunen, i vår kommune, har vi ikke råd til å opprettholde det tilbudet vi har i dag.

I vår kommune ser ikke rådmannen andre muligheter enn å kutte 3,2 millioner i sykehjemstjenestene til de svakeste i samfunnet. De som ikke lenger kan tale sin sak selv.

Innsparinger på fire millioner

I dette leserinnlegget viser jeg til mulige innsparinger på rundt 4 millioner, ved å nøye oss med én ordfører, én rådmann og å droppe utstrakt konsulentbruk.

Det var alt jeg rakk mens jeg tok morgenens første kaffekopp.

Jeg er overbevist om at når vi i Rødt får studert budsjettforslaget fra rådmannen nærmere, vil vi i vårt budsjettforslag ha funnet inntjening til samtlige av de 20 millionene som rådmannen ønsker å kutte i helse og omsorg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken