Gå til sidens hovedinnhold

Hva er tro?

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

Jeg tror på deg, Gud. Jeg veit ikke helt hvorfor alltid. Noen ganger glemmer jeg å snakke med deg. Og noen ganger tør jeg ikke å «legge dagen i dine hender». Jeg er for usikker på om du kommer til å klusse til planene mine. At du stopper meg. Eller om du syns jeg bør sitte stille, eller rake motsetningen - dra til et annet land, fra barna mine og alt det jeg er glad i her i Hønefoss.

Jeg tror at du har troa på oss. Men det er noen ganger krevende å følge deg. Du krever noe. Noe ekte. At vi er ekte og ærlige mot oss selv, andre og deg. Slippe maska, og våge å puste med alt vi er. Det er ikke alltid like enkelt. Det kan være vanskelig å holde ut med seg selv. Men det kan være lurt, før alt eksploderer og alt bare er kaos. Hva med å sette av 2-5 minutter hver dag til å ikke kun være i hodet? Med konfirmantene i Ådal og Hole mediterer vi etter skolen. Det kan være én måte å våge å være sammen med seg selv på, og slippe Gud til.

Jeg tror at du finnes. Noen ganger som en kraft i rommet som får meg til å stå opp om morgenen. Andre ganger i kjærligheten som kribler i hele kroppen når jeg sitter sammen med barna mine. Og noen ganger når det klør i hendene og føttene mine når noe er urettferdig. Eller som en gnist mellom to helt ukjente mennesker som hjelper den tredje inn på bussen.

Jeg tror det er håp. Tro på at vi får en ny sjanse. Hver dag. En betingelsesløs kjærlighet, som ikke alle selv har erfart i sine egne relasjoner - men som jeg tror og håper finnes. En som gjør det verdt å stå opp for hverandre. Verdt å kjempe for det gode vi tror på.

Velsign oss, Gud Fader. Velsign oss, Guds sønn. Velsign oss, Gud, du hellige ånd. Og la oss være til velsignelse for hverandre.

Kommentarer til denne saken