Gå til sidens hovedinnhold

Hva er forutsetningen for søskenkjærlighet? | Per Gunnar Nygård (Ap)

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jevnaker Arbeiderparti ble i en artikkel fra formannsskapsmøtet sitert på en uttalelse vi hadde i forhold til Ringerikes posisjonering i et regionalt politisk samarbeid.

Ringerike velger å plassere seg selv i sentrum av et samarbeid - noe som vi omtalte som å ta en storebrorrolle.

Ringerike er den største kommunen i regionen vår og Jevnaker Arbeiderparti har ikke noe problem med å se argumentene for at Ringerike posisjonerer seg i en lederrolle i et interkommunalt samarbeid.

Et stort ansvar

Men med det å være storebror, så følger det som mange vet et stort ansvar. For at et søskenforhold skal fungere godt så forutsetter det at alle blir hørt og at de forskjellige søskenes ønsker og målsettinger blir tatt med i inn i et større fellesskap.

Vi er sammen avhengig av en tydelig og respektfull dialog og vi skal kunne være uenige uten at det skal bryte fundamentet for et godt forhold oss i mellom.

Les også

Rollebytte i vår region: Nå er Syvers kommune best

Vi har lange tradisjoner for godt og fruktbart samarbeid på tvers av kommunegrensen mot både øst og vest, noe vi må fortsette å videreutvikle.

Seriøs lillebror

Vi er en seriøs lillebror som forventer å bli tatt på alvor. Får vi til dette, så er styrken med å være en stødig søskenflokk at vi står sterkt sammen når vi møter utfordringer utenfra.

Ringerike svarte på en bestilling som Jevnaker ba om, og da er det ikke vår oppgave å mistenkeliggjøre svaret.

Les også

Jevnaker får ikke drømmen oppfylt: – Jeg vil ikke være en undersått eller en slave av Ringerike, sier Bård

Vi skal selvfølgelig respektere Ringerikes standpunkt, og må samtidig få lov til å være nysgjerrige på hvordan Ringerike skal hensynta våre målsettinger i et eventuelt interkommunalt politisk samarbeid.

Vi fra Jevnaker er ute etter de gode løsningene som kan løfte hele regionen rundt oss. De seneste somrene har vist at Jevnaker har mye å tilføre søskenflokken både i øst og vest.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.