Gå til sidens hovedinnhold

Hva er det som skjer i Jevnaker? | Maria Aldersjøen (Frp)

Artikkelen er over 2 år gammel

– Er helsefagarbeidere en utdøende yrkesfaggruppe på Jevnaker? spør Maria Aldersjøen i dette innlegget.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Debatten om Jevnaker omsorg- og rehabiliteringssenter har blusset opp igjen. I Ringerikes Blad (RB) like før jul sa ordfører Magnussen og Morten Lafton at saken skulle drøftes i løpet av våren, og mulig med hjelp fra noen utenfra.

Morten Lafton sa til RB 13. desember etter kommunestyret: «Men nå blir det utredet og gjort ordentlig».

Jeg ble derfor veldig overrasket da forslaget fra rådmannen forelå 8.– 9. januar.

To forslag denne gang, og ingen oppsigelser. Fokus på å samle sykepleierne på ett sted, nemlig få et kompetansesenter eller hva de vil kalle det. I høst ville de ha bort 15 av de uten høyskole.

Det må jo bety helsefagarbeidere? I så fall blir spørsmålet: Er helsefagarbeidere en utdøende yrkesfaggruppe på Jevnaker?

MARIA ALDERSJØEN

Nestleder i Jevnaker FrP

Jevnaker

 

Jeg og mange, mange flere på Jevnaker har lært oss gjennom lange tider å sette stor pris på denne yrkesgruppen. Håper ikke de må be om verning av sitt fag.

Når det så gjelder flytting av korttidsavdelingen opp til langtidsavdelingen, synes jeg det er utrolig at de høyskoleutdannede står bak dette forslaget.

For meg ser det ut som et lappeteppe. Langtidspasienter, to rom for døende, og så plassere rehabiliteringspasienter oppi dette, blir helt feil.

Dagens korttidsavdeling er lys og trivelig. Pasientene spiser sammen og rett utenfor dagligstuen har de bare døra ut til en flott uteplass.

Denne avdelingen ligger da i første etasje. Avdelingen tar også imot hjemmeboende for avlastning.

Formålet blir jo da at pasienter skal komme seg og bli motivert for å bo hjemme lenger. Samtidig får de pårørende en velfortjent pause.

Mener virkelig rådmannen og kommunalsjefen at disse nå skal plasseres på en langtidsavdelingen med de sykeste og en palliativ avdeling?

Nei, la de som skal komme seg opp og fram slippe å slite i heiser fra fjerde når det ligger en super og lett tilgjengelig avdeling i første. Jeg hører at de to beste rommene på korttidsavdelingen allerede er omgjort til kontorer.

Det må være lov til å spørre: Skal hele første etasje på Jors bli kontorer?

Politikere på Jevnaker, la dere ikke rive med nå, men lytt til folket på gulvet på Jors, og bygdefolket som kjemper for å opprettholde omtalen av Jevnaker.

Jevnaker har en flott og god eldre omsorg.

Dersom jeg var politiker ville jeg heller gjort en feil til gode for folket og ikke motsatt.

Kjære folkevalgte, våg å gi din stevne til eldreomsorgen – arbeidsfolk og bygdefolket som er redde for at dere vil være med på å rasere Jors.

LES OGSÅ: Nye demonstrasjoner for sykehjemmet: – Vi gir ikke opp kampen!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.