– Vi har hatt juleshow i mange år, men det har aldri vært så mange som har deltatt på showet i år. De som skal ha æren for organisering og gjennomføring av showet er Line Brusletto og Heidi Pedersen, forteller Beate Heieren Hundhammer, styreleder i Hønefoss og Ringerike Rideklubb, som også skryter av alle barn, unge, foreldre og frivillige som stiller opp.

– Barna har vært så ivrige og flinke til å øve, og har gledet seg til juleshowet, forteller Heidi Pedersen. Hun er instruktør på rideskolen, og har jobbet mye med juleshowet sammen med rideskolesjef Line Brusletto.

– Det har vært litt jobb og mye logistikk fordi det er veldig mange barn og veldig mange kurs. Det er flere av kursene som er med på samme nummer. Vi har jobbet ganske intenst den siste uken, så vi har brukt mest den siste uken på å jobbe. Kvadriljen hvor åtte barn rir i par, har vi trent på i flere uker.

Morsomt å ri

Ine Andrea Wik Augestad (10) og Madeleine Desiree Breen Jørgensen (10) opptrådte begge på juleshowet på søndag. De var med på både ponnigalopp, bøttelek, Lucia og gymkhana.

– Det er moro å være med på showet fordi vi er med hester, og å opptre er bare gøy, sier Madeleine, som har ridd i snart ett år.

– Også er det veldig gøy å ri og hoppe, legger Ine til.

Hun har ridd i tre år.

Begge jentene synes det er veldig gøy. De forteller også at man velger selv om man vil være med eller ikke. Siden de er så mange, blir de fordelt på de to dagene, og så øver man sammen.

Begreper i ridning

Gymkhana: Det er en stafett på hest. Man har to lag, to hester, to like baner også er det første lag til å gjennomføre alle ryttere på hesten i mål.

Kjepphest: Det er en ny sport som har kommet. I Norge kjenner vi kjepphest som et skaft med et hestehode på. Det er ikke en levende hest. I andre land som Finland har det blitt kjempestort og en ordentlig idrett hvor de konkurrerer på ekte.

Kvadrilje: Man har par som rir to og to, hvor de skal ri synkront. Det er vanskelig å holde parene, klare å ri samme programmet og holde lik avstand.


Forklart av instruktør på rideskolen, Heidi Pedersen

50 år i år

– Klubben er jo 50 år i år. Den ble stiftet i 1968, da daværende Ringerike Rideklubb og Hønefoss og omegn rideklubb slo seg sammen, sier Beate Heieren Hundhammer.

– Klubben fikk etter enorm dugnadsinnsats sitt eget anlegg for 13 år siden. Det viktigste vi har på ridesenteret vårt er rideskolen, den rekrutterer både til bredde og topp, forteller hun.

Hun forteller videre at rideskolen tilbyr kurs til alle fra de minste barna til voksenkurs for nybegynnere. Ridesenteret har en fin blanding av barn og voksen, og av og rideskoleelever og medlemmer som har egen hest. Også medlemmer fra andre staller kommer til ridesenteret for å trene.

På juleshowet deltok om lag 100 deltakere til sammen på lørdag og søndag.

– Mesteparten er rideskolebarn, men også andre av klubbens medlemmer både her og på ridesenteret og ved andre staller opptrer, forteller hun.

Hopper høyt

Et av innslagene som ble vist frem under showet var høydehoppeing fra noen av de mer erfarne rytterne. Blant dem var Benedicte Heieren Hundhammer (19), Kathinka Fjeldavli (19), Siri Mosengen (19) og Vilde Langvandsbråten (21). De hoppet høyder fra 1.30 meter til 1.70 meter.

I tillegg hadde klubben også i år et overraskelsesshow. Dansing i mørket hvor både to- og firbeinte var påkledd ledlys. Ryttere på hester som hoppet over hinder med flammer under. Publikum fikk også se en sprek dame stå på ski bak en hest, etterfulgt av en rytter med dinosaurkostyme.

Showet var imponerende og morsomt å se på. I tillegg var det tilpasset både for store og små.

LES OGSÅ: