Gå til sidens hovedinnhold

Høyres usynliggjøring av motstandere | Ringerike

– At man forsøker å usynliggjøre og undergrave betydningen av de mange som engasjerer seg, bekrefter en arroganse og en hersketeknikk som ikke hører hjemme i et ekte demokrati, skriver Geir Aspheim.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ringerike Høyre forsøker i et innlegg i Ringerikes Blad å gjøre seg til talsmenn for «folk flest» og hevder de også lytter til den tause majoritet som ikke ytrer seg offentlig.

Å gå ut fra at den tause majoriteten samtykker ved å henvise til et innbyggertall på 30.000 gir ingen mening. Majoriteten av Ringerikes befolkning bor utenfor, og til dels langt utenfor Hønefoss sentrum.

Disse har ikke i samme grad som de som bor der noe forhold til byen og blir ikke berørt, og de vil av naturlige årsaker ikke engasjere seg.

Mange engasjerer seg

At man i tillegg forsøker å usynliggjøre å undergrave betydningen av de mange som engasjerer seg bekrefter en arroganse og en hersketeknikk som ikke hører hjemme i et ekte demokrati!

Les også

Stig Nicklas (30) valgte å flytte tilbake, men nå er han lei: – Jeg er ikke forbauset over motstanden

Til nå er det nær 2.000 som har engasjert seg i kampen mot høyhus ved fossen, og tett på 700 har signert oppropet mot høyhus. Det er sannsynligvis bare toppen av «isfjellet».

Dersom det er slik at den som tier samtykker, er det i denne sammenhengen mest sannsynlig at de som er tier faktisk støtter motstanden!

Eksisterende strøk ...?

Jeg merker meg ellers denne formuleringen fra Ringerike Høyre:

«Strøkskarakter betyr at det nye skal søke å gli inn det eksisterende strøkets eller kvartalets øvrige bebyggelse. Eksempelvis vil høy blokkbebyggelse i det som er bygder utover på Ringerike kunne bryte med strøkets karakter.»

Så Ringerike Høyre mener altså at en gedigen og dominerende kloss med 12–14 etasjer, som vil ta fokuset vekk fra byens største attraksjon og skygge for omgivelsene, glir inn i det eksisterende?

LES OGSÅ: Er byplanen i ferd med å skrotes?

«Politikere må en gang lære»

For øvrig er det betimelig å sitere salige Erik Bye:

«Politikere må en gang lære både i Norge og andre steder, at de er ikke våre herrer i demokratiene – skal de være klar over hver eneste dag de våkner og hver eneste kveld de går og legger seg – at de er våre tjenere, de er folkets tjenere! De skal stå i giv akt for oss i demokratiet. Det er noen av dem som tror at de er blitt herrer, men der tar de faktisk feil. Der må de en gang lære at de tar feil, ellers er demokratiet bare dillball!»

Merk dere disse ordene, Lise Bye Jøntvedt, Unni Carlsen, Nils Helle, Runar Johansen, Dag Henaug og Ringerike Høyre!

Kommentarer til denne saken