Gå til sidens hovedinnhold

Høyres skryteliste med nedlatende holdninger til sine innbyggere | Arne S. Sørland

- Det har oppstått en ny situasjon!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Høyre-politikerne Lise Bye Jøntvedt, Unni Carlsen og Runar Johansen har enda en gang vist Høyres nedlatende holdning til engasjerte innbyggere og velgere.

LES OGSÅ: Alt er ikke bare sorgen i Ringerike | Lise Bye Jøntvedt, Unni Carlsen og Runar Johansen

Denne holdningen kommer sterkest til syne i den viktige saken og kampen om fremtiden for byens viktige område Øya/Tippen.

Tar Ap avstand?

Hvor står Arbeiderpartiet? Har de ledende politikerne i Arbeiderpartiet de samme holdningene til innbyggerne og velgerne - eller tar et ansvarlig parti som Arbeiderpartiet avstand fra budskapet til flertallskollegaene i Høyre?

Eller hvor ansvarlig er Arbeiderpartiet? Ledende medlem i Arbeiderpartiet har tidligere gjort kjent at partiet ikke vil styre etter politiske prinsipper. Er det mangel på prinsipper som er hovedgrunnen til det vi nå ser utspille seg i kampen om Hønefoss-byens fremtid og Øya/Tippen sin betydning og potensiale?

Arbeiderpartiet har vært et ledende parti i Ringerike kommune. Har partiet ambisjoner om å være det i fortsettelsen?

Folket bryr seg!

Folket bryr seg om byen sin. De bryr seg så mye om den, at de er villig til å bruke mye tid og energi på å forklare politikerne hvorfor, og komme med gode innspill og forslag.

Selv om Høyre og deres medsammensvorne ikke vil lytte, ikke vil ta selvkritikk og ikke vil møte innbyggerne (folket) på egnet måte og med konstruktiv kommunikasjon og dialog, står folket likevel på - med sine ytringer og gode debattinnlegg.

Hvorfor forstummer ikke disse plagsomme innbyggerne?

Ny situasjon!

Kan det være fordi det har oppstått en ny situasjon for detaljplanleggingen av Øya, Lloyds og Tippen, slik Øystein Teigre beskriver?

Ringerike Høyre spytter på borgerne og potensiell velgerskare | Bjørn Aage Seem Holmen

Les også

Ringerike Høyre spytter på borgerne og potensiell velgerskare | Bjørn Aage Seem Holmen

Folket har forstått! Det kreves nå at hele området Øya/Lloyds/Tippen må planlegges og belyses med all tilgjengelig kunnskap, slik at helhet, sammenheng og størst mulig grad av konsensus kan oppnås.

Bit for bit-planlegging

Bit for bit-planlegging gir ikke innbyggerne helhetsforståelse og oversikt. Det må folket kunne kreve. Det vil være underlig om ikke kommunestyret også ønsker det. Først da vil prosjektet bli bærekraftig og til glede og nytte for Ringerike-samfunnet.

Jeg prøver meg på nok en anmodning til Høyre og Arbeiderpartiet. Sørg for at det blir folkemøte(-er) tidsnok før høringsfristen utløper. Om nødvendig utsett fristen! Situasjonen krever det.

I denne saken er det også noen andre partier som følger Arbeiderpartiet og Høyres lederskap og standpunkt: Frp, KrF, MDG og V.

Forventer svar

Hvor står disse partiene i holdninger til innbyggerne og velgerne? Innbyggerne og velgerne forventer få svar på spørsmålet.

For nå har vi en ny situasjon!

DET krever NY handling, fordi DET er en NY MULIGHET!

Det må bli EN helhetlig plan for denne delen av bysentrum!

Kommentarer til denne saken