Gå til sidens hovedinnhold

Høyre har enten ikke forstått, eller de tildekker sannheten | Knut Fure

– Jeg må skuffe Ringerike Høyre, skriver advokat Knut Fure.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ringerike Høyre skriver at «alle gode krefter må jobbe sammen for å oppnå reformens intensjon», og samtidig håper Høyre at jeg vil være blant disse «gode kreftene».

Dessverre tyder Høyres innlegg på at forfatterne enten ikke har forstått hva reformen i praksis vil medføre eller så forsøker de å tildekke sannheten. Jeg er usikker på hva som er verst.

Kretser og steder

Et eksempel på dette er den sentrale forskjellen på rettskretser og rettssteder, som jeg prøvde å forklare i mitt innlegg.

LES OGSÅ: Knut Fure og krystallkulen

Høyre gjentar de samme argumentene og påstandene, uten at de blir noe bedre av den grunn.

Det at innlegget i tillegg, i kjent Høyre-stil, er retorisk og nedlatende overfor de som har en annen oppfatning, gjør det ikke bedre.

Ha respekt for andres oppfatning

Ringerike Høyre burde heller ta inn over seg og ha respekt for at andre har en helt annen oppfatning av konsekvensene av reformen.

LES OGSÅ: Domstolsreformen, positiv eller negativ for Ringerike? | Knut Fure

Dette særlig når argumentene og påstandene er basert på erfaring fra og kunnskap om rettspleien og bygger på faktaopplysninger og realiteter.

Jeg må derfor skuffe Ringerike Høyre med at jeg ikke vil bidra med «gode krefter» til at Ringerike mister sin fullverdige og velfungerende lokale domstol.

Kommentarer til denne saken