Gå til sidens hovedinnhold

Hovsmarka er ideell for skatepark | Bjørn Marseth

– Jeg foreslår at dere som er interessert i å danne klubb, prater sammen.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg regisrerer at det nå er fullt trykk på ønske om skatepark i Hønefoss. Politikere i tre av de største partiene i Ringerike har også hengt seg på, så dette lover godt.

LES OGSÅ: De drev med skating da det var ulovlig: – Vi har blitt jaget rundt i byen siden 80-tallet

Hvor bør et slikt anlegg ligge? I 2018 fikk Ringerike Idrettsråd utarbeidet en mulighetsstudie for å utvikle Hovsmarka for idrettsanlegg.

Lever til kommunen

Dette ble overlevert daværende kommunalsjef i glass og ramme.

Jeg vet ikke hvor kjent politikerne er med denne mulighetsstudien, men den er tatt inn i kommunedelplanen for idrett- og friluftsliv.

I studien er anlegg for skating og pumptrack tatt med.

Les også

Vi sier ja til skatepark

Jeg ser at Livbanen er nevnt som et fint sted for skating. Det er sentrumsnært, men jeg tror ikke naboene vil være særlig fornøyde med støyen et slikt anlegg medfører.

Utenfor bebyggelsen

Ser man for eksempel til anlegget i Krødsherad, bør det bygges utenfor bebyggelsen, og da vil Hovsmarka være ideelt med muligheter for pumptrack, BMX, terrengsykling og hva som ellers måtte komme.

Når skolebrakkene blir fjernet i 2022 har tennisklubben planer om å anlegge et parkområde med aktiviteter rundt den nye Tennishallen hvis kommunen vil. Nye anlegg i den nordre delen av byen vil være kjærkommet.

Les også

Vi ønsker oss skatepark i Hønefoss | Senterpartiet

I innlegg i avisen ser jeg at Lasse Lien ønsker å opprette en skateklubb, det samme vil Wenche M. Nilsen.

NIF-klubb?

Jeg vet ikke om det er en idrettsklubb tilknyttet NIF de tenker seg. Det vil antakelig være det økonomisk riktige med tanke på spillemidler og momsrefusjon for bygging av et slikt anlegg.

Haugsbygd IF har en undergruppe med navn Adrenalin som tenker seg skating inn i sitt program.

Jeg ønsker lykke til med arbeidet videre. Jeg foreslår at dere som er interessert i å danne klubb, prater sammen og til dere politikere så håper dere får partilederne med dere.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.