Etter en befaring søndag kan Roar Olsen fortelle at det veldig vått mange steder. Til tross for at elva har trukket seg tilbake, er det mye vann og fuktighet i jorda, på stier og gressområder.

– Det er fullt mulig å gå ned fra Bekkegata og fra Hov ned til «Tom Evensens plass», og fortsette til venstre ned mot elva og grillplassene. Men vær forsiktig, oppfordrer Olsen.

Han forteller at flere trær har rast ned etter mye vann og uvær, og at det er et par steder hvor det er synkehull.

Ikke gå ned mot rasområdet

Olsen rapporterer at rasområdet, som har vært avsperret siden 8. august, fortsatt er et veldig utsatt område.

Her har naturen selv laget stengsel med trær, busker og kratt og forteller på den måten at det er forbudt å gå innenfor disse områdene.

– Når vannforskalingen etter hvert forsvinner i takt med at vannstanden går ned, kan dette føre til nye ras. Så vær fornuftig, ikke gå inn i dette området, oppfordrer Roar Olsen.

Bildeserie

Se bildene fra ekstremværet

Opprydding

Han opplyser at det blir en del oppryddingsarbeid i tiden fremover, og det aller første blir klipping av gresset på den første grillplassen slik at folk kan det ta i bruk igjen.

– Hva angår trær som har ramlet ned, så må vi ta opp med Statsforvalteren om vi får lov til å gjøre en ryddejobb i naturreservatet, sier Roar Olsen.

Han legger til at han nå gleder seg igjen til å høre den fuglesangen og se elva stille renne forbi Hovsenga:

– Det er vakkert der nede til tross for herjinger fra «han Hans»!