– Jeg synes sesongen har startet veldig bra, både personlig og for laget sin del. I Wisla fikk vi bekreftelsen på at vi har gjort ting bra gjennom sommeren og høsten, selv om det er ting vi kan bli bedre på. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Silje Opseth fra Holeværingen til NTB.

Hun gikk til topps i verdenscupåpningen i polske Wisla forrige lørdag. Søndag måtte hun ta til takke med en 7.-plass.

– Jeg ser veldig fram til sesongen. Som Silje sier, det ser ut som vi har fått en bra start og har et grunnlag som vi virkelig kan bygge videre på. At vi har et lag som er offensiv og ønsker å prestere. Men vi vet at jobben må gjøres gjennom sesongen, sier Thea Bjørseth, som ble nummer ti og 13 samme helg.

Enkelt svar

Når de to hopperne får spørsmål om hva som er blir høydepunktet i år, ser de lurt på hverandre før de svarer:

– Skyflyging!

– Det og VM. De to ønsker jeg å være en del av og gjerne prestere, tilføyer Bjørseth.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) sa i april i år endelig ja til å la kvinner konkurrere i skiflyging etter en mangeårig dragkamp. Sportssjef for hopplandslaget, Clas Brede Bråthen, omtalte beslutningen som «kanskje den viktigste milepælen i vår idretts historie».

LES OGSÅ: Silje seiret i verdenscupåpningen i hopp: – Dette føles godt ut

– Vanvittig rått

Under damenes fellesseansen på hopplandslagets pressetreff i Holmenkollen tirsdag sist uke var skiflyging i fokus. Også Eirin Kvandal snakket varmt om et svev i Vikersund.

– Hvordan blir det endelig å få hoppe i de største bakkene?

– Jeg tror det blir vanvittig rått. I hvert fall hvis vi får den farten vi trenger. Jeg gleder meg skikkelig, understreker Opseth til NTB.

Kvinnene skal ha sine neste verdenscuprenn i Lillehammer om én og en halv uke. Det blir hopping i både den lille og store Lysgårdsbakken neste helg.