Gå til sidens hovedinnhold

Honnør til Finn Ove Carlsen | Nils Helle (H)

– I et intervju med Finn Ove Carlsen beskriver Ringerikes Blad situasjonen mange næringsdrivende på Ringerike er kommet i under koronapandemien.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Overskriften er «Klækken hotell har tapt millioner i krisen».

I artikkelen kommer det fram at selv når næringsstøtten på grunn av korona regnes med, går hotellets drift med et månedlig underskudd på ca. 1 million kroner.

Konsekvenser av pandemien

Intervjuet får fram på en god måte de negative konsekvensene av pandemien for hotellets ansatte og gjester.

Dessverre har koronaviruset ført til mange stengte virksomheter det siste året, og for mange en meget krevende økonomisk situasjon.

LES OGSÅ: Nær 700 arbeidsledige i Ringerike: – Jeg er bekymret for de unge

Imidlertid er det slik at de landene som har valgt strenge smitteverntiltak også har kommet best ut av det når en ser på arbeidsliv og næringsvirksomhet.

Ingen motsetning

Det er altså ingen motsetning mellom godt smittevern og det å få hjulene i gang igjen. Tvert imot, strengt smittevern gir minst konsekvenser for økonomien og arbeidsplasser i det store.

Det å holde oppe tilbudet for overnatting og servering, slik at familiebegivenheter som for eksempel bryllup og barnedåp kan feires – kanskje i litt redusert omfang – har utgjort en stor positiv forskjell.

Les også

Norli-ansatte fikk bonus etter rekordår: – Etter at vi åpnet igjen, har det vært eventyrlig, sier butikksjef Monica

At de ansatte i stedet for å være fulltids permitterte kan holde god kontakt med sin arbeidsplass og kolleger er også uhyre viktig. En trygg og god møteplass med gode smitteverntiltak gjør situasjonen enklere.

Finn Ove Carlsen fortjener derfor stor honnør for det samfunnsansvar han har tatt i denne vanskelige perioden.

Kommentarer til denne saken