– Skrinlegg sammenslåing av videregående skoler

Artikkelen er over 4 år gammel

Fylkestinget i Buskerud behandlet torsdag et forslag om sammenslåing av Hønefoss og Ringerike videregående skoler.

DEL

Christopher A. Wand (H) hevder at fylkespolitikerne har vært enige om ikke å slå sammen flere videregående skoler.

Wand var i fylkestinget kritisk til fylkesrådmannens håndtering av skolesaken. Han hevder at rådmannen gikk på tvers av vedtak i fylkestinget da han foreslo sammenslåing.

Dette er ifølge ham stikk i strid med vedtak fra 2013 om Kunnskapsskolen i Buskerud.

- I denne saken ble det slått fast at det ikke skal foretas flere sammenslåinger i Buskerudskolene, blant annet fordi vi ikke kunne se noen gode pedagogiske resultater, framholder Wand.

Vil vente

Etter forslag fra Hans-Petter Aasen (Sp) vedtok flertallet, Ap, V, SV og Sp, at fylkeskommunen skal avvente dialog med kommunene.

Fylkestinget har tidligere vedtatt å gå i felles drøftelser med Ringerike, Jevnaker og Hole om mulighetene for å utvikle Ringerike videregående skoles tomt for å skaffe finansiering til nytt skolebygg.

Skolen skal ha egen rektor så lenge den ikke er samlokalisert med en annen skole.

Christopher A. Wand og Høyre ville skrinlegge sammenslåing, men opposisjonen ble altså nedstemt.

- Jeg er veldig bekymret for den usikkerheten som fylkeskommunen har skapt, sier fylkespolitikeren fra Hole.

- Skaper ro

Men Hans-Petter Aasen mener at samarbeidspartiene med vedtaket skaper forutsigbarhet og ro for elever og ansatte ved at Ringerike videregående skole skal ha egen rektor.

- Vi ser fram til dialog med kommunene for å kartlegge ønsker og behov lokalt, slik at vi kan få til en skoleutbygging som er tilpasset økonomi, lokal vekst og ønsker, uttaler Sp-representanten fra Ringerike.

Flertallspartiene vil først diskutere lokalisering når alle fakta er på bordet. Aasen hevder at de borgerlige partiene vedtok utbygging uten å bevilge penger i forrige periode.

- Vi vil ha finansieringen på plass, sier Aasen.

Artikkeltags