Hønefoss videregående skole er blitt miljøfyrtårn: – Vi er stolte

OVERREKKELSE: Ordføreren i Ringerike kommune overrekker Miljøfyrtårn plaketten til rektor på Hønefoss vgs.

OVERREKKELSE: Ordføreren i Ringerike kommune overrekker Miljøfyrtårn plaketten til rektor på Hønefoss vgs. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag 26. oktober fikk Hønefoss videregående skole overlevert en plakett for å være sertifisert Miljøfyrtårn. Denne mottok de etter å ha tilfredsstilt en del krav.

DEL

– Det betyr veldig mye, fordi det betyr at vi blir bevisst på det med miljøhensyn. Og det betyr at vi har gode systemer og at vi har tilfredsstilt kriteriene som ligger i sertifiseringen til miljøfyrtårn. Det er jeg stolt av, forteller rektor Torunn Mathisen på Hønefoss videregående.

Politisk vedtak

Gro Ekkje er hovedansvarlig for miljøfyrtårn i fylkeskommunen. Hun forteller at det i handlingsprogrammet fra desember 2016 fastslår at alle fylkeskommunale enheter skal være miljøsertifisert innen utgangen av 2019.

– Det er nedfelt 28 kriterier for å bli sertifisert, Hønefoss videregående skole har innfridd alle. I tillegg skal skolen ha elevprosjekter hvert år som er siktet inn mot dette området.

MILJØFYRTÅRN: Fra venstre: Ordfører, Kjell B. Hansen, Miljøfyrtårnkoordinator, Lisa Grenlund Helgesson, Rektor på Hønefoss vgs, Torunn Mathisen, Hovedansvarlig for miljøfyrtårn i fylkeskommunen, Gro Ekkje.

MILJØFYRTÅRN: Fra venstre: Ordfører, Kjell B. Hansen, Miljøfyrtårnkoordinator, Lisa Grenlund Helgesson, Rektor på Hønefoss vgs, Torunn Mathisen, Hovedansvarlig for miljøfyrtårn i fylkeskommunen, Gro Ekkje. Foto:

Egen komite

– Fire elever fra elevrådet og noen av de ansatte på skolen danner en arbeidsgruppe, som skal arbeide med noen konkrete tiltak. Kildesortering er et av områdene vi skal ta tak i først, opplyser rektor Mathisen.

I tillegg er det krav om at alle ansatte skal gjennomføre førstehjelpskurs. De skal ha et tre timers kurs, og rektor forteller at de allerede har startet med det. Det siste kurset blir gjennomført i desember.

Mye dokumentasjonsarbeid

– Vi har gjort mye dokumentasjonsarbeid. For eksempel dokumentert hvor mye papir vi bruker, hvor vi bruker strøm og avfallssortering. Vi har et egent miljørom med en miljøstasjon som tilfredsstiller kravene til sertifisering, noe vi fikk i forbindelse med byggingen av skolen.

Rektor Torunn forteller også at de på skolen har god helsemiljøsikkerhet, med en del gode systemer og rutiner for det.

KAKE: Det ble feiret med kake fra Goman bakeri.

KAKE: Det ble feiret med kake fra Goman bakeri. Foto:

Tips til andre

For at andre skoler skal bli Miljøfyrtårn har rektor Torunn et tips så oppgaven ikke skal bli så skremmende:

– Det er mange som tror at det er så mye arbeid. Og det er klart at det er en del jobb med å få dokumentert det som skal, men da kan de snakke med de skolene som har blitt det. Vi har hentet noe informasjon fra videregående i Drammen.

LES OGSÅ:


Artikkeltags