Vi syntes ideen var god - og etter noen kjappe søk på nettet dukket Foreningen!Les sitt prosjekt «Lesekiosk» opp som et godt alternativ.

Lesekiosk-konseptet var rett og slett et så morsomt (og nostalgisk) prosjekt, at vi kastet oss rundt og søkte om å få tildelt en Lesekiosk i Hønefoss. Resultatet ser dere i Fosseparken!

Nummer 112

Dette er lesekiosk nummer 112 i rekken. Og for ordens skyld – en lesekiosk er en ombygd telefonkiosk som har ei lita samling bøker der en kan ta en bok og gi en bok.

Etter taler og kulturelt innslag var det boller i massevis til alle som ville ha.

Tusen takk til Foreningen!Les for at vi i Hønefoss fikk tildelt denne Lesekiosken, til Sparebankstiftelsen DnB som finansierer prosjektet, vi takker også Geir Espen Skille og gjengen hos eiendomsforvaltningen vår for plasseringen i Fosseparken, Bergs bygg for superrask fundamentering og Bjørn Longva hos PBT eiendomsdrift for oppsetting!

Vi takker også elever fra Benterud SFO som bidro med å vise i praksis hvordan en lesekiosk fungerer; du tar en bok og gir en bok.

Per Erik Berge bidro med sang og egenkomponert tekst i anledning åpningen, som var meget treffende.

Og sist, men ikke minst: En stor takk til de stolte, og entusiastiske faddere og arrangører av dagens event - Ringerike bibliotek ved biblioteksjef Wenche og bibliotekar Benedicte Charlotte, med Jenny som bollemesterservitør og Kristine på Kultur som fotograf.