Nå må vi slutte med en nedlatende tone å stille følgende spørsmål: Hva er det Hønefoss har å by på da?

LES OGSÅ: Reiselivssamarbeid på tvers av kommunegrenser | Roar Olsen

Hønefoss er en flott gammel industriby, av helt naturlige årsaker. Byer formes etter det som gir inntekter.

Opphold i flere dager

Vår lille by med omland har 31.000 innbyggere. Veldig lik mange andre småbyer i Norge.

Hva er det så Hønefoss har som vil bringe turister hit for opphold i flere dager?

Hvis du som turist står på Rådhusplassen i Oslo og vil til Holmenkollen eller til Kontiki på Bygdøy, da må du kjøre minimum en halv time. Ingen tenker på at det ikke ligger midt i byen.

Så til Hønefoss og omegn. Ringerike Høyre ønsker i sitt program å bidra til vekst i reiselivsnæringen gjennom samarbeid i regionen.

Les også

Byutvikling i hånd med utmarksbasert næringsutvikling | Hans Kristian Øverby

Det viser seg at gjennom regionrådet er det nå en mulighet til å få et visit-samarbeid i stand med Jevnaker, Modum, Krødsherad og Hole. Det er fantastisk.

Alle aktører på banen

Å få alle aktørene på banen i et stort, flott samarbeid under samme paraply, er det som må til, og som nå ser ut til å kunne bli en realitet.

Da kan vi nemlig få turistene til å bli her i flere dager, nettopp fordi Hønefoss og omegn har så masse å by på:

Vi kan foreslå kulinariske rundreiser, fra frukt og bær på Røyse, via pølser på Ask til Ost på Torbjørnrud. Alt mens man samtidig kan oppleve åpne gårder og barn kan få sett bondegårdsdyr og store flotte vidder med kornåkre.

Vi kan foreslå kultur-og skulpturopplevelser som ikke mange andre byer kan. Vi har Blaafargeverket med sin fantastiske kunstutstilling, kjente skulptører har dekorert med sine skulpturer flere steder i Hønefoss by, det er stor skulpturpark på Klækken.

Fem minutter derfra kommer man til det verdenskjente Kistefos museum. Et paradis for mennesker i alle aldre.

Fossen midt i Hønefoss

Alt dette og mer til har vi: Fossen midt i Hønefoss, Hadeland Glassverk som også alle vil besøke. I tillegg kan man ta på seg gode sko og ha fantastiske gå- og sykkelturer i skog og mark. Ikke å glemme Norefjell som også er et paradis både vinter og sommer.

Altså, mitt poeng er at Hønefoss har mye å by på, alt dette kan man nå til innenfor en halv times kjøring, og alt er sentrert rundt byen vår.

Må formidles

Dette må bare formidles ut, slik at de som googler Hønefoss eller Ringerike finner ut at her vil de bli noen dager for å oppleve alt dette.

Da blir både reiseliv, handel og kommunen glad!