Gå til sidens hovedinnhold

Hønefoss-jentene til topps

HBBK J15 har hatt en ny, god helg og er nå ubeseiret i toppen av tabellen.

Innsendt

Etter en god seriestart med tre seire, var det klart for ei tøff helg for heltente HBBK-jenter. J15 skulle ikke bare spille kamp begge dager, men begge kampene var på bortebane. Lørdag stilte jentene opp til hoppball mot TNT Tønsberg. Litt Halloween-sminke hadde satt jentene i godt humør, og de tok tak i kampen umiddelbart, men det ble ikke den helt store uttellingen i første periode. Likevel, en ledelse på 14–6 viste at de hadde noe på gang.

Andre periode ble mye lik den første. Ledelse på 26–12 var for så vidt betryggende nok, men alle mente laget hadde mer inne, og det viste de da også i siste halvdel. Den tredje perioden vant de 18-8, for så å parkere TNT i den siste. De vant den siste perioden 21-4, og kunne juble over nok en solid seier på 65–25.

Ny kamp – ny seier

Søndag gikk turen til Oppsal Arena i Oslo, for å forsøke å slå Oppsal på deres nyoppussa bane. Det skulle vise seg at Oppsal hadde sikret seg et tvillingpar fra Bøler, som jentene kjente igjen. To svært gode spillere som har dominert på Bølers sterke lag tidligere. Faren til jentene er forresten fra Hønefoss med fortid i HBBK som meget god guttespiller, Håkon Røed.

Les også

De digget det nye konseptet på Gledeshuset: – Vil komme hver gang vi har mulighet

Oppsal kom meget godt i gang, og da HBBK-jentene ikke fant rytmen i angrep, ledet Oppsal 15–8 etter første periode. Selv om jentene ikke fikk det til framover, var de fortsatt noenlunde med i kampen takket være bra forsvarsspill. Da jentene så i den andre perioden fikk ting til å stemme mer framover på banen, og i tillegg løftet forsvarsspillet opp på et nivå man sjelden ser, overtok de føringen i kampen, slik at de vant perioden 16–4. Med 31–12 halvveis så det lyst ut, og da jentene hadde enda mer å vise, og vant tredje periode 18-2, var det en utrolig velspillende gruppe jenter som til stor frustrasjon for Oppsal-jentene vant den siste perioden 24–4.

Til topps

Det var smått utenkelig å se opp på lystavla og finne seieren 66–25 lys mot seg. En strålende kamp av et sammensveiset, hardtarbeidende lag, og de topper nå tabellen med fem strake seire sammen med EB-85. Det spesielle er at begge lagene også har nøyaktig samme positive score med 155. Det interessante er at disse to lagene møtes neste søndag i Hønefoss Arena. EB-85 har vært utilnærmelige i jenteserien de siste årene, så det skal bli interessant å se om HBBK-jentene har tatt innpå. Dersom jentene klarer å finne fram til samme nivå som i de siste to periodene i søndagens kamp, er det mange som har troen på at det kan bli jevnere enn tidligere.

Les også

Anne Line (47) har tatt lokale talenter under vingene: – Vi utfyller hverandre

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.