Gå til sidens hovedinnhold

Hønefoss-jentene imponerte igjen

Basketjentene i HBBK har vist seg fra sin beste side etter at sesongen kom i gang.

Innsendt

Etter en meget solid seriestart på hjemmebane, skulle begge lagene (J15 og J14) ut i bortekamper i helgen som var. De to jentelagene trener sammen, og hadde vist fine takter på trening i løpet av uka, så det var spente lag som ventet på bortekampene. J15 dro til Lommedalen på lørdag, og møtte et heltent hjemmelag.

Starten ble helt jevn, der Lommedal-jentene også fikk gleden av å lede, men da HBBK-jentene forsto at her måtte tempoet og aggressiviteten opp noen hakk, seg laget noe ifra og ledet 22–13 etter første periode. Kapteinen Sara Stojanovic gikk foran med noen frekke scoringer i starten, og da fulgte de andre jentene på med solid spill og scoringer.

Utover i kampen gledet det å se at alle spillerne gjorde det vanskelig for Lommedal-jentene, fordi alle var trusler med tanke på å ta gode avslutninger. Laget har vist at de har hevet seg fra i fjor, og har nå ni spillere med meget god kvalitet.

Les også

Silje Nyhagen nådde utrolig milepæl: – Tiden vil vise hvor det ender

Jentene vant alle periodene (16-8, 12–4 og 14-9) og kunne ta turen tilbake over Sollihøgda med 64–34 i «gevinst». Det gjør godt å ta fatt på ei ny treningsuke, når man kjenner på følelsen av at de gode treningene bærer frukter.

Storseier for J14

Søndag tok J14 turen til Oslo for å møte Centrum Tigers, som også var et helt nytt bekjentskap. Selv om et par sterke spillere måtte stå over med sykdom, skulle det vise seg at HBBK-jentene har taklet overgangen fra «easybasket» til «voksen» basket klart best.

Med godt og «frekt» forsvarsspill, fikk jentene vist sin fart og gode layup-kvaliteter. Etter første periode ledet jentene 20–2. Med et par rikskjendiser fra film og TV på tribunen, kjørte jentene på de neste periodene også. De vant periodene 20-5, 24–2 og 24–3. Med sifrene 12–88 lysende på tavla, var det lett å ta fatt på hjemreisen. Mange innvilget seg en velfortjent tur på MC Donalds etter en slik seier.

Les også

Får grønt lys for å bygge ny skistue: – Tilstanden er ikke akseptabel

Kommentarer til denne saken