Det har vært en eventyrlig prosess. Det har gått kjapt, og nå står hallen praktisk talt ferdig.

Geir Bratlund er fornøyd. Veldig fornøyd. Han er sjef i en av Norges fineste idrettshaller, og skal se til at bruken blir som ønsket.

– Ikke utesko inne i hallen. Det er vi veldig nøye på, sier Bratlund.

Vi ser rett inn i en stor håndflate som har mange håndballscoringer på samvittigheten.

Men Hønefoss Arena er så ny og fin. Den skal stelles pent.

– Det er veldig viktig at brukerne våre steller pent med hallen. Vi har informert om hvordan vi ønsker å ha det, og brukerne har tatt godt imot budskapet, sier Bratlund.

Mye aktivitet

Fornøyd ser han seg rundt. Han ser et treningssenter i full drift - allerede med mange medlemmer. Han ser utøvere fra klatreklubben som stiger til værs i tau, og han ser turnere som spretter fram og tilbake, opp og ned, inne i turnhallen.

Tilbakemeldingene har vært gode. Meget gode. Håndballforbundet har vært på befaring, og likte hallen.

– Det eneste de hadde å bemerke var at vi hadde litt for få sitteplasser. Da tenker de selvsagt på å arrangere landskamper her, sier Bratlund.

Hovedarenaen har 1.726 sitteplasser.

– I tillegg kan vi fint ha 1.000 ståplasser, sier Bratlund.

Landskamp til høsten?

Signalene er at Hønefoss arena får landskamp til høsten.

– Vi har første test nå på søndag, da HSK og Holeværingen spiller sine første hjemmekamper her. Klubbene har gjort en del tiltak i forhold til publikum, og vi håper 1.000-1.500 tilskuere vil komme på kampene, sier Bratlund.

Har alt

Hønefoss Arena kan tilby nær sagt alt.

– Tre håndballbaner, med basket, volleyball, badmintonopmerking. Vi har treningssenter, helsesenter, og turnhall. Til og med skoler, og utenfor døra ligger det en fin fotballane og friidrettsbane. Vi har alt her nede, sier Bratlund, som tror resultatet at alle idretter samles i Idrettsparken vil gi et løft til de fleste idrettene.

– Jeg tror også at idrettslinjen ved Ringerike videregående vil få et løft. Vi har alle fasilitetene her nede, og da vil søkermassen stige, sier han.

LES MER OM IDRETTSLINJEN: – Det ser fantastisk ut!

11 kroner dyrere

Dette vil igjen føre til at flere utøvere vil velge lokale klubber.

– Noe som igjen vil føre lokale lag oppover i divisjonssystemet, sier Bratlund.

Hva vil det så koste å leie denne hallen?

– Ikke mer enn normal prisstigning. I forhold til Ringerikshallen blir det 11 kroner dyrere per time. Det er høyst overkommelig, sier Geir Bratlund.