Med åpningen av Hønefoss arena, har Hønefoss idrettspark fått et kvalitetsstempel som blir lagt merke til over hele landet.

Hønefoss arena er det viktigste som har skjedd idretten i Hole, Ringerike og Jevnaker – noen gang. Hallen er et utstillingsvindu i kvalitet, byggeskikk, og beliggenhet, så vel som innhold, og ja, AKA Arena var viktig, men Hønefoss arena kan bli enda viktigere.

Og sammen er de to anleggene dynamitt! Blant de fineste idrettsparkene i hele Norge.

De videregående skolene i distriktet trengte hallplass for sine elever. Hallidrettene trengte et nytt tilholdssted, for Ringerikshallen var i ferd med å bli utrangert.

AKA AS sto nok en gang klar med pengepungen, og resultatet står fiks ferdig i Hønefoss idrettspark – og åpner i dag.
Fantastisk!

Plasseringen ble genial. Vakkert plassert ligger Hønefoss Arena langs turstier og friområde ved elva vår – sentralt i byen. Elva som ringerikinger flest begynner å verdsette, vakker som den slynger seg gjennom vårt vidstrakte distrikt.

For skolene er hallen viktig. For idretten er hallen uvurderlig.

For idretten er det nå viktig at man smir mens jernet er varmt. Hønefoss Arena er ikke gratis i bruk, og det vil kreve massevis av frivillighet for at barna skal få trene og bruke Hønefoss Arena. Men timeleien er ikke avskrekkende. Det betyr mye for dem som skal utvikle lag og utøvere.

Håndball og basket sitter nå på en lottokupong av de sjeldne. Det samme gjør turnklubben, som nå har fått sin egen hall.

Hønefoss Sportsklubb har allerede vært oppe og snust på håndballens 1. divisjon. Klubbens førsteprioritet, bortsett fra satsingen på A-laget, bør nå være å få godt skolerte trenere inn i systemet. Det er måten å drive spillerutvikling på.

Håndballen trenger flere skolerte trenere enn Glenn André Ruud-Andersen, mannen som har en finger med i det meste som skjer på trenerfronten lokalt.

For 15 år siden var Hønefoss basketballklubb i eliteserien med både dame- og herrelag. Siden har klubben stort sett satset på aldersbestemt basket – mest på grunn av kostnadene knyttet til toppsatsingen. Med Hønefoss Arena bør man kanskje vurdere å satse mot toppen igjen.

Kanskje næringslivet vil være med på reisen?

Ishockeytrener i Ringerike Panthers, Martin Boork, har tidligere uttalt at han gjerne vil samle idretten – knytte bånd på tvers av grensene. Det har idretten nå en unik mulighet til å få til, og jeg vet det er positiv holdning til dette i idretten. Det er bare å ta første steg.

For nå står den der – Hønefoss arena.