Det sitrer av forventning blant alle som driver med hallidrett i distriktet.

Det har Helge Heger-Dahlen, Trond Henriksen og Torbjørn Jensen merket. De er tre av de ansatte i Hønefoss arena, og skal ta imot brukerne når dørene åpner i dag.

– Alle vi snakker med gleder seg. Det er bare positive meldinger å få, sier de.

– Det er litt spesielt å oppleve at vi har kommet til åpningen nå. Det er noen år siden vi sto fram i avisen, og sa at vi nå måtte gripe sjansen til å få en hall, sier Henriksen.

– Vi har vært med i prosessen hele veien, og nå er vi ved målet. Det er litt spesielt å være her inne; jeg får litt frysninger på ryggen, sier han.

Gir gjerne hjelp

I oppstartsfasen regner arenavertene med å få en del å gjøre. Folk skal vises til rette i en ny og ukjent hall, og mange praktiske ting skal løses.

– Vi vil være lette å kjenne igjen, med klær merket med «arenavert». Det er bare å spørre; still heller et spørsmål for mye enn et for lite, oppfordrer de.

Mye er på plass før åpningen. Men noe vil også gå seg til underveis.

– Folk må nok ha litt tålmodighet med oss når det gjelder den praktiske kiosk-avviklingen. Hvor det er fornuftig å plassere utsalgene, og hvor mange vi skal ha, må vi finne ut av gjennom erfaringer, påpeker de.

Hallregler

Reglene for bruk av hallflatene kommer til å bli håndhevet ganske strengt i starten.

– På hallflatene er utesko strengt forbudt, og det er totalforbud mot snus og tyggegummi. Håndballklister blir bare tillatt i den store hallen, forklarer arenavertene.

– I starten må vi kjøre ganske strengt på disse reglene, slik at vi får etablert dem skikkelig.

Hittil har klubbene selv hatt ansvar for å låse seg inn i hallene, og gjøre klar til bruk. Det er annerledes i Hønefoss Arena.

– Her skal ansatte ta seg av det. Klubbene kan konsentrere seg om å drifte arrangementene, sier vertene.

Parkering

I åpningshelgen regner de med mange besøkende. Og da er oppfordringen å finne parkereingsplass i Hønefoss sentrum, og bruke beina til Schjongslunden.

– Utenfor hallen har vi ikke mange parkeringsplasser. Bruk plassene langs Ringeriksgata, og videre ned mot Schjongshallen. Og inne på området ved hallen, er det bare tillatt å parkere foran hallen. Langs siden skal det være tilgang for utrykningskjøretøyer, presiserer de.

Turn-begeistring

I klubbene som skal bruke hallen er forventningen stor. Ole Jørgen Myhre i Ringerike turnforening er begeistret etter at innkjøringstreninger er unnagjort i forkant av åpningen.

– Det blir en ny virkelighet for oss. Vi kan ha aktivitet i tre-fire timer fem dager i uka, og vi kan ta imot flere turnere, sier lederen i turnforeningen.