Gå til sidens hovedinnhold

Hollywood kommer til Hønefoss: Nå blir det Oscar-uke på kinoen

Artikkelen er over 2 år gammel

For at du skal kunne gjøre deg opp en selvstendig mening om Oscar-akademiet velger rett, sørger Hønefoss kino for å vise noen av filmperlene før avgjørelsen faller 24. februar.

– Vi lager Oscar-uke, sier Katrine Wang, og drysser gavmildt to- tre Oscarnominerte filmer hver eneste dag over lerretene.

– Noen har nylig hatt norsk premiere. Noen, som «The Favorite», var ikke booket til Hønefoss kino, men folk etterspør den. Og dermed kommer den også, sier Katrine.

Filmen er for øvrig nominert til hele 10 priser til Oscar-utdelingen, inkludert beste film.

Litt smalt, veldig spennende

Hun ønsker å rette oppmerksomheten mot flere av de litt smalere filmene som ikke alltid får nok tid på kino.

– Vi håper med Oscar-uken at de som føler at de har gått glipp av noen av disse filmperlene kan gripe sjansen før det avgjøres hvem som stikker av med den gjeveste statuetten av dem alle, sier hun.

Disse filmene kan du se:

The Favourite


Det er tidlig på 1700-tallet i England og en skjør dronning Anne (Olivia Colman) holder tronen, mens hennes nære venn Lady Sarah (Rachel Weisz) styrer landet i hennes sted. Når en ny tjener, Abigail (Emma Stone), ankommer blir hun tatt under vingene av Sarah.

The Favourite er nominert til hele ti priser under Oscar-utdelingen, inkludert beste film.

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody har virkelig vært en publikumsfavoritt og man skulle tro de fleste har sett denne på kino alt. Allikevel tror vi denne filmen absolutt trekker publikum når vi nå setter denne filmen inn i Oscar-uken. En gylden mulighet til de som ikke rakk å se den på kino tidligere, til å se den på kino nå.

Kapernaum

Kapernaum har vært i programmet tidligere og er nå tilbake for en siste visning. Vi følger her Zain. Zain er 12 år gammel og blir i filmen stemmen til mange barn som faller utenfor. Han går nemlig til sak mot siden foreldre for å ha satt han til verden.

Vice

Vice gir et bilde av hvordan en byråkrat i Washington i det stille ble en av verdens mest innflytelsesrike menn, som Visepresident til George W. Bush. Den viser også hvordan han endret landet og verden på måter som fortsatt er gjeldende i dag.

Shoplifters

Vi møter en varm skildring av en familie utenom det vanlige. De har mange hemmeligheter og må gå uortodokse veier for å få endene til å møtes. En dag bestemmer de seg for å ta til seg ei liten jente, som ikke blir tatt godt vare på av sine foreldre.

Shoplifters sies av mange å være Hirokazu Kore-edas beste film til dags dato, og filmen er nominert til Beste ikke-engelskspråklige film.

Free Solo

Free Solo gir en visuell reise på noe som kan anses å være en av de mest spektakulære bragdene noensinne. Filmen følger klatreren Alex Honnold i det han klargjør seg for å klatre verdens mest kjente klatrevegg, El Capitan i Yosemite National Park, uten sikring.

Green Book

Året er 1962, når nattklubbverten/utkasteren Anthony «Tony Lip» Vallelonga plutselig står uten jobb. Han får så jobb som sjåfør for en afroamerikansk klassisk pianist og sammen drar de på turné gjennom sørstatene i Amerika. Dette er en varm og morsom film, inspirert av en sann historie om et unikt vennskap.

Rive-Rolv kræsjer internett

Vi har også hver dag et alternativ for barna i filmen Rive-Rolf kræsjer internett som er nominert som beste animerte film. Denne filmen går hver dag hele uken og passer like godt for barn som for voksne.

Kommentarer til denne saken