Fossum, som er daglig leder i IL Holeværingen, sier dette etter at idrettslaget har dratt i land en sponsoravtale med Rema 1000 på Vik.

100.000 i året

Avtalen gir Holeværingen 75.000 kroner i året i tre år. Andre bidrag fra Rema tilsier at forretningen sponser Hole-idretten med rundt 100.000 kroner i året.

– Rema 1000 på Vik har støttet laget med store pengesummer tidligere også, men den nye treårsavtalen fører til at forretningen blir en stor og viktig bidragsyter til driften i Holeværingen. Pengene bidrar til at oppvekstvilkårene i Hole kan bli enda bedre enn i dag, sier Roy Arild Fossum.

Kjøpmann Jostein Rogne i Rema 1000 på Vik er full av entusiasme overfor arbeidet idrettslaget i kommunen legger ned.

Sponsorbrød

– I tillegg til den treårige sponsoravtalen, bidrar vi med penger fra brødsalget vårt til idrettslaget. To kroner av salget av et spesielt grovbrød, tilfaller Holeværingen. De to første ukene solgte vi 500 slike brød, og dermed blir det en tusenlapp ekstra på idrettslaget, sier Rogne.

Til langrenn

En del av Rema-sponsingen er øremerket langrenn.

– For øvrig har vi en fordelingsnøkkel som tilgodeser alle gruppene. Som motytelse for sponsorpengene har vi forpliktet oss til å kjøpe alle varene vi selger i fotballkiosken hos Rema, sier Roy Arild Fossum. Han nevner også Ringeriks-Kraft, Sparebank 1 og Akonto som hovedsponsorer for idrettslaget.

IL Holeværingen ble etablert i 1895, og er en av Buskeruds største breddeidrettslag, med sju aktive grupper. Laget har over 1.300 medlemmer.