Gå til sidens hovedinnhold

Holekalenderen for 2020 er kommet - broer er årets tema

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hos det lokale forlaget Kolltopp forlag har Hole historielag fått trykket opp 350 eksemplarer av 2020-kalenderen, og de er lagt ut for salg.

Gjennom 24 år har historielaget gitt ut Holekalenderen med ulike motiver. I den nye kalenderen er temaet "Broer i Hole".

En tidligere leder av historielaget, Sven Alexander, står bak ideen om broene som tema, og han har samlet stoff og tatt de fleste fotoene som er gjengitt i kalenderen.

Ved første tanke stusser man over om det kan være nok broer i Hole til å fylle alle årets 12 måneder, men sannelig har Alexander greid å finne mer enn nok. Broene er spredd over hele kommunen fra E16 til inne på Krokskogen. Det er broer over bekker, vann og bilveier i tillegg til fotgjengerbroer.

Hver måned tar for seg en bro, og man får historien bak broen så vel som mange tekniske detaljer. Historielagets kalenderkomite, som består av Bodil Gusgaard, Margit Harsson og Sten Høyendahl, kan være stolte av neste års kalender. Den føyer seg fint inn i serien av historiske kalendermotiv fra Hole.

Kalenderen er ment å være en inntektskilde, så historielaget håper på godt salg. Den egner seg godt til julegave! Holekalenderen kan kjøpes hos Spar i Sundvollen, blomsterbutikken og SpareBank1 på Vik, foruten i Herredshuset, Biblioteket og Frivilligsentralen.
Bjørn Geirr Harsson.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.