Hole Sanitetsforening: Julelotteriet avlyst.

Av

Hole Sanitetsforenings tradisjonelle Julelotteri, som mer enn 50 år har vært et fast innslag i førjulstiden i Hole, er avlyst i år.

DEL

innsendt Da pleier vi sitte med loddbøkene våre på Vik Torg og ved matbutikker i kommunen. Alle forberedelser var unnagjort da en ny koronabølge slo innover oss igjen, og det er på grunn av dette, vi fant å måtte droppe dette, sier leder Solveig Berg.

Blant annet hadde lokale næringsdrivende gitt flotte bidrag til utlodning. Men vi kan forsikre at 25 gavekort/ gevinster i alt – blir behørig tatt vare på og vi takker alle for velvillig støtte, julelotteriet innbrakte over 20.000 kroner i 2019.

Vi har også holdt hjulene i gang.

Perioden siden mars har vært en annerledes tid for alle. For vår del er flere arrangementer avlyst, bl.a. motevisning og sommertur og flere medlemsmøter. Vi har allikevel gjennomført gode tiltak, riktignok under strenge koronaregler – men med redusert aktivitet og inntekter.

Her kan nevnes fellesmøte med Bygdekvinnene og hyggelig sommeravslutning. Loddsalg her gikk til Sollihøgda kapell for bedre tilgjengelighet på uteområdene.

På vårparten trådte vi også til med løvraking og pynting rundt veggene på Sundjordet. Ja, Sanitetsdamer er som poteten; kan brukes til alt. Men her kom Frivilligsentralen oss til unnsetning med to unge menn samt leder.

Bruktmarked-inntekt blir til opplevelser på Ringeriksbadet.

Bruktmarked ble holdt en helg i august, selvfølgelig ikke besøkt så godt som forventet. Men en bra sum kom inn og inntektene herfra gikk etter samarbeid med NAV Hole til innkjøp av flere klippekort som innpass på Ringeriksbadet. Et fint tiltak synes vi, der familier med barn og unge får et avbrekk i en ellers krevende koronatid.

Vi har holdt liv i Språkvenn-gruppen, noe våre nye landskvinner setter stor pris på i en ellers så isolert periode. Allikevel ser vi at dette har vært vanskelig å gjennomføre jevnlig pga. strenge regler.

Ringevenner søker flere oppdrag.

Flere Sanitetskvinner har gått inn i samarbeid med Frivillighetskoordinator for hjemmeboende eldre i Hole kommune, som koordinerer tiltaket «Ringevenn» overfor personer som ønsker noen å snakke med. Her har vi flere som kunne tenke seg å bidra som frivillige, og god kapasitet.

Vi kan fortelle om positive og glade tilbakemeldinger fra dem som har en ringevenn, og den gleden er gjensidig. Vi oppfordrer folk til å melde inn dersom de selv, eller vet om noen som ønsker en uforpliktende ukentlig telefonprat.

Ta direkte kontakt med frivilligkoordinator eller ring oss trygt eller send en sms til 98636842 og vi formidler ønsket videre til koordinator. Slik får vi Ringevenn-kontakten inn i rette former. Ikke nøl, gammel eller ung, dette kan gjøre dagene hyggeligere i den vanskelige tiden vi er inne i nå.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken