Daglig leder ved Hole Frivilligsentral, Morten Heggelund, gleder seg over at markedsdagen har blitt så populær.

– Over 2500 mennesker var innom markedet sist år og vi forventer enda flere i år. Dette har vist seg å bli en familiedag som mange setter av tid til i kalenderen. Og spesielt hyggelig er det for nye innbyggere i Hole og på Ringerike og besøke markedsdagen for å se på mangfoldet av tilbud vi har i vårt distrikt, sier Heggelund.

I år har arrangøren satset mye på et eget område for barn, fylt med morsomme aktiviteter.

LES OM HOLEMARKEDET I FJOR: Holemarked med god vekst

 

– Her blir det hoppeslott, speider'n, mulighet for å lage din egen båt, 4H, sukkerspinn, popcorn, hesteridning, gå på line, slush, buttonsverksted og lekebutikken Bukkene Bruse fra Hønefoss, sier Heggelund.

Markedsdagen ble startet som et prøveprosjekt for bygda. I år er det lagt mer i sentrum på Vik. På asfaltparkeringen er det lett å komme til, og markedet vil også syns godt for dem som tilfeldigvis kjører forbi på E16.

 

– Holemarkedet har vokst fram til å bli en viktig møteplass i Holebygda, og er Holes største familiearrangement. Dette er dag med sosial profil hvor målet er å samle lokalbefolkningen til hyggelig samvær. Dette er spesielt fint i Hole hvor geografien skaper litt avstand mellom våre ulike bydeler. Mange prioriterer denne dagen og bruker muligheten til å være sammen, og bli kjent med mangfoldet av bedrifter og foreninger i vårt distrikt, forklarer Heggelund.

I tillegg til aktiviteter og stand blir det også underholdning. Hole musikkorps skal spille, og det blir dans med Barnedansen i Hole. I tillegg kommer musiker og trubadur Knut Eirik Gilhuus for å sette go' stemningen på plass.

– Nytt i år er at vi har fått samlet mange av våre flotte matvareprodusenter til et lokalt matmarked. Røyse Frukt og bærpresseri, Elstøen Gartneri, Øde Bakeri, Ringerikserter og Birøkterlaget er alle på plass. Over 70 aktører stiller og vil skape en fin ramme rundt markedet. Og vet du ikke hva du skal stemme 11. september så er også alle våre lokalpartier på stand denne dagen, sier Heggelund.