Holder skoler og barnehager på Hadeland stengt uka etter påske

Selv om regjeringen vedtar noe annet, vil skolene og barnehagene på Hadeland holde stengt også uka etter påske.

DEL

Skolene og barnehagene i Gran, Lunner og Jevnaker vil være stengt den første uka etter påske, meldes det i en felles pressemelding signert ordførerne Harald Tyrdal (Lunner), Randi Eek Thorsen (Gran) og Morten Lafton (Jevnaker).

Det skriver avisa Hadeland mandag kveld.

Regjeringen kommer med nye nasjonale anbefalinger førstkommende onsdag når det gjelder om skoler og barnehager skal åpne etter påske.

Kriseledelsene i de tre Hadelandskommunene har imidlertid bestemt seg allerede nå for ikke å åpne barnehagene og skolene før tidligst mandag 20. april.

Vil skape forutsigbarhet

«Dette betyr at skolene fortsetter med digital undervisning, foreløpig fra tirsdag 14. til og med fredag 17. april. Tilbudet til barn av foreldre i samfunnskritiske funksjoner og utsatte barn og unge fortsetter som før inntil skoler og barnehager gjenåpner.

Vi tar denne avgjørelsen for å skape noe forutsigbarhet inn i påskeferien, for foreldre, barn og ansatte. Vi ønsker med dette å etablere trygghet for at fysisk tilrettelegging og smittevern er ivaretatt på en god måte før eventuell oppstart», heter det videre i pressemeldingen.

Ringerike vil avvente

Flere kommuner i landet vil ikke vente på at regjeringen skal gå ut med sin beslutning. Det gjelder spesielt de store byene, og Oslo og Trondheim har allerede bestemt at skolene skal være stengt etter påske.

Ringerike og Hole kommuner har foreløpig ikke tatt noen beslutning om dette.

Kommunalsjef Marianne Mortensen sier til Ringerikes Blad mandag kveld at Ringerike kommune vil vente til meldingen fra regjeringen kommer.

Artikkeltags