Gå til sidens hovedinnhold

Hokksund: Fikk melding om slagsmål med 40 personer

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet rykket ut til skole i Hokksund etter melding om at to ungdomsgjenger var på vei til å starte slåsskamp.

ØVRE EIKER: Klokken 12:15 rykket politiet ut til Eiker videregående i Hokksund, etter at de har fått melding om at det muligens var et slagsmål på gang mellom to gjenger.

Varslet om 40 personer

– Meldingen som kom inn til politiet gikk på at det var en rekke ungdommer som skulle møtes ved jernbanestasjonen i Hokksund, og at det skulle være snakk om opptil 40 stykker, forteller operasjonsleder Tor Egil Groth i Sør-Øst politidistrikt til Drammens Tidende.

Ved stasjonen var det imidlertid verken så mange ungdommer eller noe slagsmål under oppseiling. Ifølge Groth var det snakk om en gjeng med elever ved Eiker videregående og en gjeng med elever fra andre skoler i nærheten.

– Elevene fra Eiker videregående skal ha gått tilbake mot skolen, og de andre skal ha fulgt etter. Vi har imidlertid ikke alle detaljene i hendelsesforløpet ennå, sier Groth og forteller at det aldri oppsto noe håndgemeng.

I 13:30-tiden er politiet fortsatt på stedet ved skolen.

– Vi er i dialog med ungdommen og bedriver litt forebyggende arbeid nå, sier operasjonslederen.

Blir fulgt opp

Til sammen har sju ungdommer, alle fra andre skoler enn Eiker videregående, fått beskjed om å forlate stedet. Ifølge Groth kan de vente seg å bli fulgt opp av politiet.

– De er 18 og år gamle. Vi har navnet på alle sammen, så vi får se om ikke vi tar en prat med dem i etterkant.