Det bekrefter politiet til Budstikka.

En bilist kontaktet Budstikka tidlig lørdag morgen og fortalte at han ble møtt av to biler med blålys som kom rett mot ham i feil retning i venstre kjørefelt i svingen før Hagabakken i Asker.

– Jeg har aldri opplevd maken. Jeg fikk vrengt bilen over i høyre kjørefelt. Det var helt vanvittig og utrolig flaks at det gikk bra, forteller bilisten, som ønsker å være anonym.

Han hadde da allerede ringt politiet på 112 og meldt fra.

Like før halv ti lørdag morgen meldte politiet at bilen er stanset – og at de har kontroll på en person.

En kvinne fra Asker kom kjørende mot Sandvika lørdag morgen.

Fra sin posisjon i venstre feilt, observerte hun den flyktende varebilen over autovernet som skiller kjøreretningene. Hun var da ennå ikke kommet frem til Holmen.

– Det kommer da en varebil i så sinnsykt høy fart. Han lå i det som ville vært forbikjøringsfila, hvis man kjører riktig vei. Det var masse motgående biler. Jeg tenkte bare shit, det her er farlig, sier hun.

To kollisjoner fulgte

Før dette hadde det utspilt seg et drama av de sjeldne. 08.37 fikk politiet melding om at en bil kjørte i voldsom fart på E18. Politiet sendte ut store mannskaper, og etter hvert tok bilen av og fortsatte i feil kjøreretning.

Den hvite varebilen kolliderte med en politibil – uten at noen kom til skade. Politiet trappet opp jakten, og hadde store mannskaper i aksjon.

En av disse, en sivil politibil, kolliderte med en annen personbil under jakten. Ingen skal ha blitt skadet – men bilene skal ha fått store materielle skader. Politiet bekrefter at spesialenheten er koblet inn i saken.

– Utgangspunktet her er svært alvorlig. Høy hastighet i motgående retning på E18 gjør at vi anser det som ubetinget nødvendig å stanse kjøretøyet. Ut ifra omstendighetene har dette gått særdeles bra, sier operasjonsleder Lina Odden Lerhol i politiet.

Yousuf Sultany fra Asker opplevde dramaet på nært hold.

– Jeg skulle på jobb på Fornebu. På E18 Holmen i retning Oslo var det en sivil politibil som hadde kollidert med en svart Audi, det lå bildeler strødd utover. Flere politibiler kom mot meg retning Drammen.

Flere påkjøringsfelt skal ha blitt sperret.

Sjåføren stakk

Sjåføren av bilen forlot kjøretøyet ved Ravnsborgveien i Asker. Helikopter og hundepatruljer ble brukt i jakten på vedkommende, som senere ble pågrepet. Politiet undersøker om andre er tilknyttet hendelsen.

– Den pågrepne er en mann i midten av 30-årene. Det er usikkert om det er flere involvert, men det får videre etterforskning vise. Det vil bli tatt blodprøve og avhør av den pågrepne, sier Lerhol.

Politiet opplyser i 13:50-tiden at de er i gang med å avhøre vitner og jobber med å skaffe seg et klarere bilde av hva som har skjedd.

Politiet søker flere vitner til hendelsen.


Landet rundt

Landet rundt skal speile de beste artiklene fra de andre Amedia-avisene i Norge.

Ringerikes Blad legger ut flere saker for å gi våre lesere et innblikk i nyheter, hendelser og kuriøse saker fra landet rundt.

Derfor finner du kanskje en sak fra Alta, Bergen eller Fredrikstad på ringblad.no.