Her kan du oppleve korpsmusikk på 17. mai

KAN JUBLE: Eli Johanne Ruud i 17.mai-komiteen i Ringerike gleder seg over at lokale korps får spille på nasjonaldagen.

KAN JUBLE: Eli Johanne Ruud i 17.mai-komiteen i Ringerike gleder seg over at lokale korps får spille på nasjonaldagen. Foto:

Jo, det blir musikk fra lokale korps også denne nasjonaldagen, både i Ringerike, Hole og Jevnaker. Dette er planene i kommunal regi.

DEL

Eli Johanne Ruud i 17. mai-komiteen i Ringerike har, i samarbeid med korpsene, jobbet fram gode løsninger for årets nasjonaldag.

– Jeg har vært veldig spent. Det lå jo dårlig an en periode, forteller Ruud.

Musikk til folket

Men nye retningslinjer i mai gjorde det mulig å gjennomføre korpskonserter, såframt avstandsregelen er overholdt.

– Nå er jeg veldig glad for at det blir spilling i år også, og at så mange lokale korps kan være med, sier Ruud.

Men ikke alle. Korona-situasjonen har ført til at flere korps ikke har hatt mulighet til samspill og fellesøvelser, noe som særlig har rammet korps med unge musikanter.

– Det er synd at skolekorps som Eikli og Hallingby ikke fikk det til i år. Vi skulle gjerne hatt dem med, men forstår selvsagt hvorfor det ikke lot seg gjøre.

Viktig tradisjon

Ruud tror at mange vil glede seg med komiteen når de kan dele listen over korpsene som bidrar i den musikalske dugnaden.

– For mange er jo korpsmusikk en viktig tradisjon som er tett knyttet til nasjonaldagen. Selv om korpsmusikk er mye mer enn 17. mai, da, sier Ruud, som er kulturskolelærer og har mange år i korpsbevegelsen bak seg.

Her spiller korpsene i Ringerike

Dagen starter med revelje med Hønefoss ungdomskorps på Nordre Torv. Koret Crescendo synger og speiderne heiser flagg og presenterer speidernønn.

Deretter spiller Haug Blåseensemble utenfor Hønefoss sykehjem, Ringerike Janitsjar ved Ringerike sykehus og Austjord, Vang skoles musikkorps utenfor Hov omsorgssenter, Felleskorpset utenfor Hønen gård og Krokenveien, og Hønefoss Blåseoktett ved Hønefoss kirkegård.

Dette er planene som er lagt av 17. mai-komiteen i Ringerike. I tillegg vil skolene og bygdene legge egne planer for musikk og underholdning.

Digitale løsninger

I Hole er det lagt opp til et digitalt program hvor trommekorpset ved Hole kulturskole og Hole musikkorps spiller.

I Jevnaker er det lagt opp til et spennende program. For dem som vil høre korpsmusikk er det planlagt et direkteoverført 17. mai-tog fra Brugata 12 til Jors hvor korps og flaggborg utgjør årets tog.

Fullt program for 17. mai i alle tre kommunene blir presentert i Ringerikes Blad og på kommunenes nettsider.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags