Gå til sidens hovedinnhold

Her hentes kvinnen (36) av luftambulansen: – Jeg husker ingenting

Artikkelen er over 1 år gammel

Hønefoss-kvinnen ble alvorlig skadet i ulykken ved Kroksund. Hun er glad hun rakk hjem til jul med livet i behold.

For abonnenter

– Jeg lever. Alt annet er bonus, sier kvinnen til Ringerikes Blad.

Det må ha kommet brått på 5. desember. Hønefoss-kvinnen var på vei til Oslo på jobb. Hjemme var det meste klart til jul. En annen bil var på vei i samme retning. Politiet mener det må ha vært denne bilen som kom over i motsatt kjørefelt, der den kolliderte med en annen. Den møtende bilen skal igjen ha truffet bilen til kvinnen.

– Skrek høyt

Kvinnens lille personbil endte i fjellveggen ved Ramberget, mellom Garntangen og Kroksund.

Kvinnen satt fastklemt i vraket, som fikk hard medfart. Vitner forteller at hun skrek høyt av smerte idet hun ble hentet ut og tatt inn i luftambulansen.

Kvinnen husker ingenting av dette. Hele dagen er så å si borte, forteller hun.

– Jeg føler meg egentlig heldig som ikke husker. Så slipper jeg de vonde minnene, sier hun.

Det første hun husker, er at hun våknet opp på Ringerike sykehus noen dager senere. Forvirra, og helt uvitende om at hun allerede hadde vært et par dager på Ullevål sykehus.

– De sier jeg våknet der også, men det husker ikke jeg, sier hun.

Hjem til jul

Hun har pådratt seg noen kuttskader, flere ribbeinsbrudd og flere brudd i ryggen. Det er sterke smerter, men heldigvis er det snakk om mindre brudd i ryggen, og kvinnen er nå oppegående.

Rett før jul ble hun utskrevet og hun tilbrakte et par dager hos sin mor før hun til slutt kunne flytte hjem til eget hus. Det har blitt noen timers øving med prekestol på sykehuset, forteller hun. Nakkekragen har hun nå kunnet ta av.

Kraftig hjernerystelse

Kvinnen har også fått en svært kraftig hjernerystelse.

– Legene sier den synes på MR-bildene som en hjerneskade, men at det er noe som kan gå seg til. Jeg kan gjøre det aller meste, men må gjøre det i et roligere tempo, forteller hun.

Hun er mest opptatt av de små seirene. Som da hun klarte å huske koden på det nye bankkortet, og klarte å finne knottene på bankterminalen.

– Det er sånne hverdagslige ting som jeg nå bruker litt mer tid på. Men det går fremover og folk som kjenner meg synes jeg er meg selv, sier hun, med en liten latter.

– Det går mye i galgenhumor om dagen. Det hjelper!

Et varmt samfunn

36-åringen er overveldet av støtten hun og familien har fått i tiden etter ulykken. Hun forteller om en enestående oppfølging fra sønnens skole, omsorgsfulle ansatte på sykehuset, mange sykebesøk og møter med omtenksomme mennesker. Det har vært intense dager hvor familien ikke visste om hun skulle overleve, og det er for å skjerme sønnen at hun velger å fortelle om opplevelsen anonymt.

– Men jeg sitter igjen med en sterk følelse av at Ringerike er et hjertevarmt samfunn. Jeg er veldig takknemlig, sier hun.

Hun synes det er vondt å tenke på hvor redde familie og venner var, da de ikke visste om hun skulle klare seg.

– Jeg tenkte ikke på det for å være ærlig, før jeg snakket med en kollega på telefon. Hun sa det var godt å høre stemmen min, og fortalte at hun hadde blitt helt knekt av å høre hva som hadde skjedd. Først da gikk det opp for meg hva de rundt meg var blitt utsatt for, sier hun.

Ikke opptatt av skyld

Når vi snakker med kvinnen, har hun ikke vært i avhør og fått oppdatering fra politiet. Alt hun vet er at det er opprettet en politisak. Hendelsesforløpet kjenner hun kun gjennom det andre har fortalt henne.

Det viser seg at en litauisk mann er etterlyst etter ulykken. Han er siktet i saken, ettersom politiet mener det var han som kjørte bilen som kom over i motsatt kjørefelt og forårsaket ulykken. Politiet vet ikke årsaken til det, men opplyser at sjåføren skal ha vært veldig trøtt etter en lang kjøretur.

LES MER: Mann etterlyst etter ulykken ved Kroksund

Kvinnen vil ikke dvele ved hvem som har skylda og presiserer at hun ikke vet hva som skjedde.

– Jeg var sliten jeg også. Noe slikt kan skje hvem som helst. Vi må være rause, sier hun.

Nå er hun glad hun liker å planlegge og å være tidlig ute. For selv om nesten hele desember forsvant for henne, var både adventskalender til sønnen og de fleste julegaver allerede klare, da ulykken skjedde.

– Det aller siste klarte jeg å ordne selv. Jeg tør ikke kjøre bil igjen ennå. Men når legene sier jeg kan, skal jeg klare det også.

Les også

Kvinne alvorlig skadd etter ulykken i Kroksund

Les også

Kvinne fastklemt etter trafikkulykke på E16: Hentet med luftambulanse

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.