Budstikka: Mye blir dyrere om dagen, og transport og bomtakster er intet unntak.
Fra og med søndag stiger prisene på ruters sonebilletter, uansett om du kjøper enkeltbillett, døgnbillett, ukebillett, månedskort eller årskort.

Nye priser på bussen: Dette må du ut med for å bli med til Oslo
I alt sier selskapet at det i snitt er en økning på 3,7 prosent på tvers av alle billettyper.
– Billettinntektene er viktige for at vi fortsatt skal ha et attraktivt kollektivtilbud. Også kollektivtrafikken har fått økte kostnader slik som mange andre tjenester i samfunnet, sier markedsdirektør i Ruter, Ellen Marie Rogde.
De nye billettprisene trer i kraft fra og søndag 29. januar 2023.
Dyrere bom
Om du nå tenker at dette ikke angår deg fordi du alltid tar bilen inn til Tigerstaden, har Fjellinjen en vond nyhet til deg også.
Fra og med 1. mars i år vil også bomsatsene på Oslogrensen stige.

Ingrid (18) ble skremt av bussjåførens kjøring: – Det var ekstremt uansvarlig
Prisøkningen er en del av Oslopakke 3, som blant annet har som hovedmål å legge til rette for bedre og mer utbredt kollektivtrafikk i Oslo og Akershus-regionen.
For de fleste sjåfører vil ikke prisøkningen innebære mer enn en krone høyere per bompassering. Dersom du har et kjøretøy i takstgruppe 2, blir du nødt til å betale 17 kroner mer for å passere bomringen.
Biler i takstgruppe 2 kjennetegnes av at de veier over 3.500kg, med mindre de er registrert som M1-kjøretøy. De aller fleste personbiler inngår i takstgruppe 1.
Om du kjører til og fra jobben i Oslo hver morgen kan dette bety ekstra 20 kroner i bompenger per måned. Det er derimot et betalingstak på 60 passeringer over bygrensebommen. Dette tilsvarer 1740 kroner med normalsatsen.
De med elbil, hydrogenbil eller annen nullutslippsbil slipper derimot billig unna denne gang. Deres takstgruppe er den eneste som ikke får økte satser.
