En leser har tidligere tatt opp manglende oppmerking av et bredt felt etter en rundkjøringen ved Hvervenkastet. Når han kjører ned mot Hønefoss, opplever har at bilister er usikre på hvordan de skal kjøre ut av rundkjøringen. Det kan igjen føre til situasjoner som kan gi sammenstøt, er mannen redd.

Lokalavisen tok kontakt med eieren av veien, Viken fylkeskommune. Byggeleder for veioppmerking, Vidar Endrerud, har vært og sett på stedet og kommet fram til at Viken om ikke så lenge skal få merket noen meter med ledelinje for å skille kjørefelter ut fra rundkjøringen og nedover mot sentrum.

– Vi følger med framover og vurderer om det kan gjøres mer for å få et bedre trafikkbilde hvis nødvendig, lover Endrerud.

Ufattelig støy

– Er det ingen her i byen som kan sette en stopper for disse meget støyende motorkjøretøyene? Det er blitt meget ille for oss som bor i sentrum av denne byen. Er det virkelig ingen kontroll av noe slag? Jeg vil henvise til trafikkmiljøloven, sier Marit Serele.

Stor vannkalv

– Bildet på baksiden av onsdagens avis viser en stor vannkalv. Dette er en bille som lever i ferskvann, men den kan fly. Den kan forveksle for eksempel et bilpanser med et vannspeil. Slik kan den klaske ned der den helst ikke bør gjøre det. Jeg har selv opplevd dette et par ganger. Denne store billa lager en mørk, kraftig brummelyd når den kommer flyvende. Jeg synes det er et staselig og flott insekt! Hilsen Lena Irene Kornbråten.

Bussbillett med eller uten «duppeditt»

– Godeste Asmund Skoglund, og andre med skepsis til Smarttelefon.

Gå til f.eks Telia-butikken på Kuben, forklar ditt «problem», og få de hyggelige hjelperne der til å anbefale en for deg formålstjenlig Smarttelefon.

Det finnes nemlig brukervennlige telefoner, men litt større taster, og begripelige menyer, en telefon som vil gi deg mange fine aha- opplevelser, håper jeg da. Det følger sikkert med mange apper, men du bruker bare de få du trenger, bl.a. til å kjøpe buss-billett.

Hvis du engster deg for ikke å klare å lære deg å bruke den, telefonen altså, har du kanskje en slektning som kan bistå. Barnebarn er perfekte og hyggelige læremestere. Det finnes også noe som heter SENIORNETT, som til vanlig møtes ukentlig, på dagtid, i biblioteket. Det tar du med din telefon og får opplæring/hjelp av andre godt voksne. Seniornett gir også ut et medlemsblad med masse begripelig informasjon.

Er du medlem i en pensjonistforening, er det og der hjelp å få. Så håper jeg du oppdager at en ny telefon kan brukes til LITT mer enn bare å ringe og sende meldinger, i tillegg til å møte færre problemer i hverdagen (og kanskje få noen nye gleder med på kjøpet). Hilsen A. R. Sætren.

Brenner du for noe? Ring 32 17 96 66 eller send e-post til direkte.linje@ringblad.no.