Gå til sidens hovedinnhold

Helsemyndighetene vil forskriftsfeste krav til forsvarlig smittevern i butikker

Både Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet mener smittevernfaglig forsvarlig drift på kjøpesentre og butikker bør forskriftsfestes.

Det vil gi en god signaleffekt å stille samme krav til smittevernfaglig forsvarlig drift av kjøpesentre og butikker som det stilles til virksomheter som bingohaller, fornøyelsesparker, svømmehaller og treningssentre, skriver Helsedirektoratet i et svar på et oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet.

Direktoratet peker på at kjøpesentre og butikker har stort potensial for å samle mange mennesker og at det derfor bør innføres krav som understreker viktigheten av at hygienetiltak og avstandskrav overholdes.

En forskriftsfesting innebærer blant annet at virksomhetene må sørge for at personene som er i lokalet, kan holde minst 1 meters avstand.

FHI skriver i sitt svar at det framstår logisk og hensiktsmessig å forskriftsfeste krav om smittevernfaglig forsvarlig drift.

Fra 4. januar har regjeringen anbefalt at kjøpesentre og butikker bør ha antallsbegrensninger og adgangskontroll. Det er dette som helsemyndighetene har vurdert om bør bli forskriftsfestet.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.